TEB-Fortis'te imzalar atıldı geri sayım başladı

27/07/2010

BNP Paribas ve Çolakoğlu Grubu arasında yürütülen müzakerelerin mutabakat ile sonuçlandırıldığı açıklandı.

fortis_tebBNP Paribas ve Çolakoğlu Grubu, Türk Ekonomi Bankası ve Fortis Bank'ın birleşmesine ilişkin olarak 3 Haziran tarihli niyet mektubunun ardından taraflar arasında yürütülen müzakerelerin mutabakat ile sonuçlandırıldığını açıkladı.

BNP ve Çolakoğlu Grubu tarafından KAP'a gönderilen açıklamada, "Düzenleyici kurumlardan ve şirketlerin yetkili kurullarından gerekli izinlerin alınmasını takiben, TEB altında gerçekleştirilecek birleşme sonrasında, TEB'de çoğunluk hissedar olmaya devam edecek olan TEB Mali Yatırımlar'da Çolakoğlu Grubu ile BNP Paribas Grubu'nun her birinin yüzde 50 hisse oranına sahip olmasının da öngörüldüğü hissedarlar anlaşması ve diğer ilgili metinler üzerinde nihai anlaşmaya varılmıştır" denildi. Açıklamada, söz konusu hissedarlar anlaşmasının birleşmenin gerçekleşmesi tarihinde yürürlüğe gireceği belirtildi.

Fortis Emeklilği BNP Aldı

Bu arada Belçikalı sigorta şirketi Ageas Fortis Emeklilik ve Hayat'ı BNP Paribas Assurance'a sattığını açıkladı. Açıklamada satış işleminin 2010'un son çeyreğinde tamamlanmasının beklendiği bildirildi.

Kaynak: Sabah