TEB'den Konut Kredilerinde Bahar Kampanyası

15/04/2013

Teb konut kredisi kampanyası kapsamında yüzde 0,85 olan konut kredisi faizi bahara özel olarak 60 ayda yüzde 0,74'e, 120 ayda ise yüzde 0,75'e çekildi.

Türk Ekonomi Bankası (TEB) konut sahibi olmak isteyenler için yüzde 0,74'ten başlayan konut kredisi faiz oranları ile bahar kampanyası başlattı.

TEB açıklamasına göre, baharın gelişiyle birlikte konut sahibi olmak, yazı yeni evinde karşılamak isteyenler için konut kredisi kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında yüzde 0,85 olan konut kredisi faiz oranı bahara özel olarak 60 ayda yüzde 0,74'e, 120 ayda ise yüzde 0,752e çekildi.

TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, konuya ilişkin açıklamasında, bahar ve yaz döneminin taşınmak, tadilat yaptırmak ve yeni eve geçmek için bireylerin en fazla tercih ettiği dönem olduğunu belirterek, hayallerini sonraki bahara ertelemek istemeyen herkesi uygun konut kredilerinden yararlanmak için TEB şubelerine davet etti.

Konut kredilerinin çoğunlukla eşit taksitli kredi kullandırımından geldiğini, konut kredilerindeki tabela faizlerinin yüzde 0,85 olduğunu ifade eden Mendi, şunları aktardı:

"Kullandırımlarımızın yüzde 90'ından fazlası kampanyalı kredilerden oluşuyor. Şu anda 4 adet konut kredisi kampanyamız bulunuyor. Bu kampanyalar kapsamında yüzde 0,74'ten başlayan konut kredisi faiz oranlar ile uygun konut kredileri sunuyoruz. Ancak kişinin bütçe planlamasına göre artan veya azalan taksitli, ara dönem ödemeli kişiye özel ödeme planları da oluşturuyoruz. Burada Teb olarak bizim için önemli olan müşterinin bütçesine ve ihtiyacına uygun, kendisini zora sokmayacak en uygun çözümü sunmak."

Kentsel Dönüşüm Protokolü

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kentsel Dönüşüm Kredisi protokolü imzaladıklarını hatırlatan Mendi, bu konuda bilgi ve danışmanlık almak isteyen kişilerin TEB şubelerine başvurulabileceğini belirtti.

Mendi, riskli alanda yer alan veya riskli alanda yer almamakla birlikte 'riskli yapı" olduğu teknik raporlarla tespit edilmiş olan yapıların yeniden inşası, güçlendirilmesi ve riskli yapı yerine hazır yeni konut edinilmesi maksatlarıyla, hak sahiplerine uygun şartlarda finansal destek sağladıklarını da kaydetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı