Tokat'ta Kentsel Dönüşüm Başlıyor

27/11/2014

Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Metin Polat, Semerkant Mahallesi böglesinde yapılacak kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgi verdi.

Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Metin Polat, Semerkant Mahallesi böglesinde yapılacak kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgi verdi. Polat'ın Tokat Öğretmenevi’nde yaptığı toplantında kentsel sorunlar ve ihtiyaçlar ön planda tutularak, bölgenin ekonomik, toplumsal ve mekansal özelliklerinin incelenmesi sonucunda uygulanabilir bir planlama ile bir yol haritası oluşturulmaya çalışılarak kentsel dönüşüm yasası hakkında bilgiler verildi.

Kentsel dönüşüm yapılacak alanda 102 adet farklı parsel, 168 bağımsız bölüm bulunuyor. Polat, kira yardımı ve diğer yardımlar, faiz desteği, mümkün olması halinde tahliye tarihinden itibaren konut ve işyeri teslim tarihine kadar geçici konut ve iş yeri tahsisi, 5 aylık kira yardımı desteği, taşınma masrafları da dikkate alınarak defaatle ödenmesi, vergi, harç ve ücret muafiyetleri gibi konularda da ayrıntılı açıklamalarda bulundu.

Kaynak: Miliyet