TOKİ için Konut Kredisi Kullanılır Mı?

13/03/2018

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı her yıl binlerce insanın ev sahibi olmasına imkân tanıyor

TOKİ üzerinden ev alımları, vatandaşların bütçesine uygun olacak şekilde taksit seçenekleri ile belirleniyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı her yıl binlerce insanın ev sahibi olmasına imkân tanıyor. TOKİ üzerinden ev alımları, vatandaşların bütçesini zorlamayacak cinsten ilerliyor. Zira vatandaşlar bu sayede tıpkı kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı yakalıyor.

TOKİ için Konut Kredisi Çekilir Mi?

TOKİ evleri satın alabilmek için zorunlu olarak tuttuğu peşinat konusu, bazı vatandaşların zorlanmasına neden oluyor. Bu durumda banka kredisi gündeme gelirken, TOKİ için kredi çekilmesinin daha mantıklı olduğu düşünülüyor. İhtiyaç kredisi kapsamında vatandaşların banka üzerinden peşinat alması sağlanabiliyor. Her bankada ihtiyaç kredisine yönelik farklı faiz uygulaması mevcut. TOKİ bazı bankalar ile kredi konusunda anlaşma yaparak, bu şekilde daha düşük faizler üzerinden kredi alınmasına imkân tanıyor. Bankadan almış olduğunuz bu kredinin vadeleri ise, tamamen kullanıcının ödeyebileceği tutarlara bağlı olarak değişkenlik gösterebilr. TOKİ ile anlaşmalı olan bankalardan kredi kullanan vatandaşlar dosya masraflarından muaf tutuluyor.

TOKİ Kredisi Veren Bankalar

TOKİ kredisini Ziraat Bankası ve Vakıfbank verir. Kredi tutarı ise 100 bin TL’den başlayarak 250 bin TL’ye kadar artış gösterir. Öte yandan 120 ay vadeli olarak bu bankaların yardımıyla TOKİ peşinat kredisi alabilmek mümkündür. Faiz oranları %1.20-%1.40 aralığında değişir.

Kaynak: Kredi Memur