TOKİ'den Bilecik'e 144 hanelik Sosyal Konut

12/09/2012

Bilecikte'ki sosyal konutlara sahip olabilmek için TOKİ'den konut kredisi kullanmmamış olmak gerekiyor.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Bilecik'te, TOKİ işbirliğinde yürütülen "Sosyal Konut" projesi kapsamında 144 konut yapıldığı bildirildi.

Vali Yardımcısı Eflatun Can Tortop, yaptığı yazılı açıklamada, konutların maliyet tutarları üzerinden uygun ödeme koşullarıyla aylık 100 lira taksitli olarak satışa sunulacağını belirterek, il merkezi sınırları içerisinde en az 3 yıl ikamet edenlerin başvurularını, başvuru formu ve gerekli belgelerle birlikte Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) yapabileceklerini kaydetti.

Proje kapsamında yapılacak toplam konut sayısın yüzde 10'nu kadar kontenjanın özürlü vatandaşlara ayrılacağını ifade eden Tortop, şunları bildirdi:
"Başvuru sahiplerinin, Türk vatandaşı, 30 yaş ve üzerinde olması gerekmektedir. Ancak eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamakta, babası veya hem babası hem de annesi vefat etmiş yetim bekar bayanlarda yaş şartı 25 yaş ve üzeri olarak belirlenmiştir. Diğer şartlar kanunla kurulmuş sosyal güvenlik kurumlarına tabi olmamak, 3294 sayılı kanuna uygunluğu ilgili SYDV tarafından tespit edilmek ve SYDV'den yardım alıyor veya alabilecek durumda olmak, konutların bulunduğu il merkezi, belde ve köy sınırları içerisinde en az 3 yıldır ikamet etmek, kendisi ile eşi, velayeti altındaki çocukları ve hanede yaşayan diğer kişilerin mülkiyetinde herhangi bir konutu bulunmaması, TOKİ konutlarından satın almamış ve TOKİ konut kredisi kullanmamış olmak şeklindedir. Bir hane halkı adına yalnızca bir adet başvuru yapılacaktır. En az yüzde 50 özürlü vatandaşların ve diğer alıcı adayların başvuruları ayrı olarak 2 kategoride kabul edilecektir."

Tortop, Başvuruların 27 Eylül'e kadar yapılacağını belirtti.

Kaynak: Anadolu Ajansı