Tüketici Kredilendirme Oranına Göre Taşıt Kredisi Kullanılacak

28/11/2013

Taşıt kredileri için konut kredisi kullandırımlarında olduğu gibi, kredi miktarına bağlı olarak kredi teminat oranı uygulanacak.

BDDK başkanı Mukim Öztekin Orta Vadeli Plan (OVP) ve 2014 yılı programı kapsamında üç yeni düzenleme taslağı hazırlandığını açıkladı. Öztekin'in yaptığı açıklamaya göre istikrarlı büyüme hedefleri kapsamında bireysel kredilerle ilgili üç yeni 'Düzenleme Taslağı' hazırlanacak.

KrediPazari.com'un veridiği bilgilere göre şu anki uygulamada kullanılacak taşıt kredisine taşıt kasko bedeline göre karar veriliyor. Tüketici kasko bedelinin %70-80'ine kadar taşıt kredisi kullanılabiliyor. taslakta taşıt kredileri için konut kredisi kullandırımlarında olduğu gibi, kredi miktarına bağlı olarak kredi teminat oranı uygulanacak.Düzenleme Taslağı'na göre kredilendirme oranı, taşıtın değerine bağlı olacak. 50 bin TL ve altı taşıtlar için kredilerndirme oranı %70;  50 bin TL üzerindeki değerde ise, 50 bin TL'ye kadar olan kısım için yüzde 70, 50 bin TL'nin üstünde olan kısım için % 50 olarak olarak belirlenecek. Taşıt kredisinde vade 48 ayı geçmeyecek. Taslak kapsamında diğer tüketici kredilerinde ise vadenin konut kredileri hariç 36 ayı geçmemesi planlanıyor.

Kaynak: KrediPazarı