Tüketici Kredilerinde Yüzde 20-25 Büyüme Bekleniyor

01/06/2011

İş bankası konut kredisi,taşıt ve ihtiyaç kredisi toplam bakiyesi Mart 2011 sonu itibariyle 15 milyar 321 milyon TL

aa_16İş Bankası Bireysel Bankacılık Pazarlama Bölüm Müdürü Murat Atalay Bu Yıl Tüketici Kredilerinde Yüzde 20-25 Büyüme Bekliyor

İş Bankası Bireysel Bankacılık Pazarlama Bölüm Müdürü Murat Atalay, geçen yıl tüketici kredilerinde ilk 4 ayda yüzde 10′luk bir büyüme gerçekleştiğini hatırlatarak, ‘ Bu yıl ilk dört ayda yüzde 12 seviyesinde artış gerçekleşti’ dedi.

Atalay, bireysel kredilerin bu yıl yüzde 20-25 aralığında büyüyeceğini öngördü.

Murat Atalay, Akşam Gazetesinin sorularını şöyle yanıtladı:

İlk 3 Ayda Ne Kadar Bireysel Kredi Kullandırdınız?

2011 yılı Mart sonu itibarıyla, konut kredisi, taşıt kredisi ve ihtiyaç kredisi olarak toplam bireysel kredi bakiyemiz 15 milyar 321 milyon TL tutarında.

Genelde Hangi Vadeler Tercih Ediliyor?

Tüketiciler nakit kredilerde ve taşıt kredilerinde 25-36 ay arası vadelerde kredi kullanmayı tercih etmektedirler. Bireysel taşıt kredilerinde ortalama kredi tutarı 25 bin TL civarında.

Konut kredilerinde ise en çok tercih edilen vadeler 49-60 ay ve 73-120 aylar arasında olup, ortalama tutar 70 bin TL civarında.

Otomobil Kredilerine Talep Nasıl?

Sektörde taşıt kredileri 2010  Nisan sonu itibarıyla yüzde 3,12 düşerken, bu yıl yaklaşık yüzde 9,07 arttı.

İnternetten Başvuruya İlgi Artıyor

Bireysel kredi başvurularında alternatif dağıtım kanallarının payı nedir ?

Kredi başvuruları arasında en çok kullanılan başvuru kanalı isbank.com.tr ana sayfamız.

Konut kredilerinde, bankamız resmi web sitelerinin yanısıra çeşitli emlak ve ilan portalları aracılığıyla da kredi başvurusu alınıyor.

Konut alım kararı daha uzun ve detaylı bir inceleme sonucunda alındığından, alternatif dağıtım kanallarından başvuru oranı  daha düşük seviyelerde.

İhtiyaç kredisi başvurularında da göze çarpan alternatif dağıtım kanalları içerisinde ağırlıkla internet kanalı kullanılıyor.

Kaynak: Akşam