Türk şirketleri, Türkmenistan'da konut inşa ediyor

29/06/2010

Türkmenistan’da faaliyet gösteren Türk inşaat şirketleri, bu ülkedeki yeni konut projelerini tamamladılar.

insaatci3Türk şirketleri, Türkmenistan’da Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un doğum günü kutlama etkinlikleri çerçevesinde yeni projelerini hizmete açtı.

Türkmenistan’da inşaat sektöründe söz sahibi olan Polimeks İnşaat ile 5M İnşaat şirketleri, inşa ettiği konut binaları ile 180 Türkmen ailesinin yüzünü güldürdü. Türk şirketin kurduğu konut binalar peş peşe bugün hizmete açıldı.

Açılış törenlerine, Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçisi Hüseyin Avni Bıçaklı, elçilik mensupları, banka müdürleri ve çok sayıda Türkmen vatandaşı katıldı.

Törende hazır bulunan Büyükelçi Bıçaklı’nın Türkmence konuşması dikkat çekti ve Türkmen vatandaşları tarafından büyük beğeni topladı. Büyükelçi Bıçaklı, Türk şirketlerinin inşa ettiği projelerin Türkmenistan ile Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerine önemli katkı sağladığını kaydederek, Türk halkının kardeş Türkmenistan’ın elde ettiği başarıları büyük hayranlıkla izlediğini ifade etti.Bıçaklı ayrıca, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’u da doğum günü dolaysıyla kutladı.

Türkmen yetkililer, başkent Aşkabat’ta birkaç gündür modern konut açılışların yapıldığını ve gelecekte de Türkmen ailelerinin modern binalarda rahat ve huzurlu bir şekilde hayat sürmeleri için konutlar, kreşler, okullar ve ticaret merkezlerini inşa etmeye devam ettirileceğini söyledi. Modern bir tarzda kurulan binaların açılışını gerçekleştiren Türkmen yetkililer, konutları gezerken duydukları memnuniyeti dile getirdi. Ayrıca, ev sahiplerine evlerin anahtarları törenle teslim edildi.

5M İnşaat President Bankası için 21 milyon dolar bedelle 12 katlı 72 daireli konut ve mağaza inşa ederken, Polimeks şirketi Dış Ekonomik İş Bankası için 12 katlı 108 daireli ve mağazalı bir modern konut inşa etti. Çocuk eğlence yeri, otopark ve spor salonları bulunan binaların yakınında mağaza ve restoranlar da yer alıyor.

Öte yandan, Türkmenistan’da devam eden kutlamalar çerçevesinde Serdar Ortaç ile Ferhat Göçer de konser verecek. 30 Ağustos'ta Serdar Ortaç Milli Kültür Merkezi’nde, Ferhat Göçer ise Türkmenistan sinema salonunda hayranlarıyla buluşacak. 29 Haziran 1957 doğumlu Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, bu yıl 53. doğum günü kutluyor.

Türkmenistan'da 2010 yılında toplam 12 milyar dolar değerinde 240 dev projenin inşa edilmesi planlanıyor. İnşaat pastasından Türkmenistan'da faaliyet gösteren Türk şirketlerinin de büyük pay alması bekleniyor.

Kaynak: Sabah