Türkiye Konut Kredi Hacminin Yarısını Marmara Bölgesi Oluşturuyor

03/09/2012

En yüksek konut kredisi hacmi neredeyse Türkiye toplamının yarısını oluşturan 36 milyar TL ile Marmara bolgesinde gerçekleşti. Bunu sırasıyla İç Anadolu Bölgesi, Ege Bölgesi, Akdeniz Bölgesi, Karadeniz Bölgesi, G.Dogu Anadolu ve D. Anadolu Bölgesi izledi.

Kredipazari.com’un Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerinden elde ettiği 2012 ikinci dönem sonuçlarına göre tüketici kredileri 180 milyar TL'ye yaklaştı. Kredilerin 78 milyarını konut kredileri, 7 milyarını taşıt kredileri, kalan kısmı da diğer krediler oluşturdu.

Türkiye genelinde en çok konut kredisi kullandırımının gerçekleştiği ilk 5 il sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa oldu. 2012 yılının ilk çeyreğinde en az kredi kullandırımının gerçekleştiği il olan Bayburt, ikinci çeyrekte de yerini korudu.

Bölge bazında bakıldığında ise en yüksek konut kredisi hacmi neredeyse Türkiye toplamının yarısını oluşturan  36 milyar TL ile Marmara bolgesinde gerçekleşti. Bunu sırasıyla İç Anadolu Bölgesi, Ege Bölgesi, Akdeniz Bölgesi, Karadeniz Bölgesi, G.Dogu Anadolu ve D. Anadolu Bölgesi izledi.

Takipteki konut kredisi alacaklarına bakıldığında ise geçen yıla kıyasla %12 azalma yaşandığı görüldü. Takipteki konut kredisi alacaklarında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilk sırada İstanbul, son sırada ise Tunceli yer aldı.

 

Kaynak: KrediPazarı