Türkiye Verilen Kredi Notlarından Daha Yüksek Bir Not Hak Ediyor

12/08/2011

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Türkiye'nin Verilen Kredi Notlarından Daha Yüksek Bir Not Hak Ettiğini Bildirdi

bb_09Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Kredi Derecelendirme Kuruluşlarının Türkiye’yi Hala Yatırım Yapılabilir Ülke Seviyesine Çıkarmamasının Haksızlık Olduğunu Söyledi

Konuk olduğu televizyon programında reyting kuruluşlarının tavrını değerlendiren Bakan Yılmaz, ABD ve İtalya’nın kredi derecelendirme kuruluşları konusunda bir soruşturma yapma kararı aldığını dile getirdi.

Yılmaz, ‘Türkiye, verilen kredi notlarından daha yüksek bir not hak ediyor.’ dedi. Kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’yi hala yatırım yapılabilir bir ülke seviyesine getirmediğinden dert yandı.

Yılmaz, “Bize bu anlamda bir haksızlık yapıldığı kanaatindeyiz. Şimdi başka ülkelerde kredi derecelendirme kuruluşlarına karşı seslerini yükseltmeye başladı, bence Türkiye kadar haklı değiller bu ülkeler.” dedi.

Türkiye’de bir çok göstergelerin iyiye doğru gittiğini ve ülkenin küresel krizden dış dünyadan hiç kaynak kullanmadan çıktığını söyleyen Yılmaz,bu dönemde kredi derecelendirme kuruluşlarının iyi not almadığını ifade etti.

Kredi derecelendirme kuruluşlarının er ya da geç piyasa aktörlerinin algılarını dikkate alacağını vurgulayan Yılmaz “Bu da notlara er ya da geç yansıyacaktır.” diye konuştu.

Kaynak: Show Haber