Türkiye'deki Konut Projeleri Yurtdışında Ödüllendiriliyor

01/12/2010

İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleşen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri yarışmasında Varyap, Ataşehir’deki gayrimenkul projesi, Meridian ile En İyi Yüksek Bina ödülünü aldı.

meridian1İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleşen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri yarışmasında Türkiye'den Varyap'a ait Meridian ve Keleşoğlu-Gül İnşaat firmalarına ait Autopia projeleri de yer aldı. Varyap, Ataşehir'deki gayrimenkul projesi Meridian ile En İyi Yüksek Bina ödülünü aldı.

Daha önce de farklı kategorilerde ödül alan Meridian projesi, Londra'daki gecede En İyi Mimari ve En İyi Yüksek Bina kategorilerinde birincilik ödülü aldı. Geceye katılan Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Erdinç Varlıbaş, ödülünü Uluslararası Gayrimenkul Ödül Komitesi Başkanı Stuart Shield'ten aldı.

Daha önce 10 ayrı ödül aldıklarını belirten Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Erdinç Varlıbaş, bu ödülün 11'nci ödül olduğunu söyledi. Varyap Meridian projesinin daha önce dünyanın en iyi mimari projesi seçildiğini dile getiren Varlıbaş, 'Bu da bir Türk firmasının, bir Türk gayrimenkul geliştiricisinin bu kadar zor bir arenada, bu kadar rekabetin olduğu bir alanda böyle bir projeyle ülkesini temsil etmesidir.' dedi.

150 milyon dolarlık bir yatırımla 2011 sonunda açılacak Autopia, 117 bin metrekare satılabilir ve kiralanabilir alana sahip olacak. 'Merkez tekstil sektörü dışında bir alışveriş merkezin içerdiği tüm alanlara sahip olacak. Yatırımcılardan 2'inci el satıcı ve bayilere, distribitörlerden sigorta şirketleri ve bankalara, kuaförden eczane, çocuk ve bayan hobi merkezlerine kadar 542 birimin yer alacağı merkez, otomobil alacakların adresi olacak.

Kaynak: Show Haber