Üç Yıl Önceki Kredi Masrafını Bankadan Faiziyle Aldı

07/03/2014

Bursa'da, üç yıl önce bir bankadan kullandığı kredi için kesilen hayat sigortası ile dosya masrafına itirazda bulunan tüketici, hakem heyeti kararı ve icra yoluyla parasını tahsil etti.

Bursa'da, üç yıl önce bir bankadan kullandığı kredi için kesilen hayat sigortası ile dosya masrafına itirazda bulunan tüketici, hakem heyeti kararı ve icra yoluyla parasını tahsil etti. Bankanın, icra dairesinin tüketicinin hesabına yatırdığı paradan 15 lira hayat sigortası ve 58 lira hesap işletim ücreti kesmesine, tüketici derneği tepki gösterdi.

Tüketici Dernekleri Federasyonundan (TÜDEF) alınan bilgiye göre, üç yıl önce bir bankadan tüketici kredisi kullanan Hafize Yılmaz, bankaya bir ihtarnameyle kendisinden alınan dosya masrafı ve hayat sigortasıyla ilgili itirazını bildirdi. İhtarnamede, masrafın bir hizmet karşılığı olmadığını, hayat sigortasının da isteğe bağlı bir sigorta olduğunu belirten Yılmaz, kesilen paranın iadesi talebinde bulundu.

Talebine olumlu yanıt almayan Yılmaz, Nilüfer Tüketici Hakem Heyetine başvurdu. Heyet, "Tahsil edilen 208,95 lira dosya masrafının kesinti tarihinden itibaren hesaplanacak faiziyle tüketiciye iadesine, hayat sigortasının iptaline" karar verdi.

Karara rağmen bankadan parasını alamayan tüketici, Bursa 11. İcra Dairesi'nde icra takibi başlattı. İcra Dairesi, tüketicinin 243 lira alacağını yine aynı bankadaki tüketicinin hesabına yatırdı. Banka, Yılmaz'ın hesabına yatırılan paradan 15,35 lira hayat sigortası, 58 lira ise hesap işletim ücreti kesti ve tüketicinin eline 169,65 lira geçti.

TÜDEF Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, tüketicinin hesabına yatırılan paradan hayat sigortası ve hesap işlem ücreti kesilmesine tepki gösterdi. Bankaları tüketici hukukuna saygılı olmaya davet eden Yılmaz, "Tüketiciye yapılan hayat sigortası hukuken iptal edilmiştir. Ayrıca bankanın hesap işletim ücretini hak edecek bir hizmeti de söz konusu değildir. Bankanın ödeme planı, faiz ve fonları sözleşmeyle belirlenmiş bir kredinin aylık taksit ödemelerine karşılık tüketiciden hesap işletim ücreti alması hukuka aykırıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz, 2013 yılında henüz kesinleşmeyen rakamlara göre, 650 binin üzerinde tüketici şikayetinin karara bağlandığı, bunun 485 bin 693'ünü banka şikayetlerinin oluşturduğu bilgisini de verdi.

Kaynak: Son Dakika