Uygun Fiyata Ev Nasıl Alınır?

22/06/2017

Uygun vadeler ve fiyatlar ile satışa sunulan birçok proje ile kira öder gibi ev sahibi olmak mümkün

Uygun Fiyata Ev Nasıl Alınır?

Ev sahibi olmak bir insanın hayatı boyunca vereceği önemli yatırım kararlarından biridir. Bu aşamada dar gelirli vatandaşların da ev sahibi olabilmesi için birçok konut projesi bulunmaktadır. Uygun vadeler ve fiyatlar ile satışa sunulan birçok proje ile kira öder gibi ev sahibi olmanın yolu açılmaktadır. Uygun fiyata ev sahibi olabilmek için TOKİ kuralarına katılabilir, gayrimenkul müzayedelerine göz atabilir ve konut kredisi alternatifleri değerlendirebilir.

TOKİ Kuralarına Katılım

TOKİ'nin Türkiye’nin birçok farklı şehrinde uygun fiyata satın alınabilecek konut projeleri bulunmaktadır. Konutların yanı sıra sosyal tesislerin de bulunduğu projeler, şehir merkezlerinin dışında bulunmaktadır. TOKİ projelerinden ev sahibi olmak için projenin bulunduğu lokasyonda yaşamalı ve proje dar gelirlilere özel ise özel durum belgelendirilmelidir. TOKİ’nin web sitesi belirli periyotlarla takip edilerek bütçeye en uygun projeye başvuruda bulunabilir.

Gayrimenkul Müzayedeleri

Kamu, banka, özel kuruluş veya markalı konutları ve ticari projeleri içeren gayrimenkul müzayedeleri düzenleyen TURYAP, Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinde konut ya da arsaların satışa çıkarılmasını sağlar. TURYAP’ın düzenlediği bu açık arttırmalara katılım göstermek için evin fiyat aralığına göre belirlenen teminat ödenir. TURYAP’ın web sitesini belirli zaman aralıklarıyla takip edilerek en uygun gayrimenkul bulanabilir.

Konut Kredisi Alternatifleri Değerlendirilmelidir

Peşinat olabilecek tutarda nakiti olanlar için konut kredisi alternatifleri değerlendirilebilir. Bankalar konut kredisi kullandırırken evin fiyatının en az yüzde 20’lik kısmının peşin olarak verilmesini şarttır. Farklı konut kredisi faiz oranları ve vadelerle konut kredisi alternatifleri sunan bankalar, bu krediyi verirken geçmişteki kredi borçlarına, haciz ve dava kayıtlarını kontrol eder.

Kaynak: Ağrıdan Haber