Uygun Kredi için Kredi Notu Önemli

10/09/2012

Almanya’da şirket ya da işyeri kurmak isteyen Türkleri uyaran Ziraat Bankası Essen Şubesi Müdürü Bayram Keskin, ucuz kredi alabilmek için kredi notunun iyi olaması gerektiğini ve kredi notu iyi olan şirketlerin piyasalardan daha düşük faizle kredi kaynağı bulma imkanları olduğunu söyledi.

Almanya’da şirket ya da işyeri kurmak isteyen Türkleri uyaran Ziraat Bankası Essen Şubesi Müdürü Bayram Keskin, “Ucuz kredi için iyi bir rating notunuz olmalı” dedi.

Keskin Küçük ve orta ölçekli işletmelerin ayakta kalabilmesi için kredibilite konusunun büyük önem taşıdığını belirten Keskin, bankaların ve kredi kuruluşlarının bir şirkete kredi vermeden önce geniş araştırmalar yaptıklarını, şirket derecelendirme notu adı verilen rating notunun, alınacak kredinin şartlarının belirlenmesinde etkili olduğunu söyledi.
 
Keskin, “Krediyi alacak olan şirketin rating notunun iyi olması, banka için daha düşük risk anlamına gelir. Kredi notu iyi olan şirketlerin piyasalardan daha düşük faizle kredi kaynağı bulma imkanları fazladır. Rating notu zayıf şirketler ise, finansman kaynağı bulmakta zorlanacak, bulsa bile yüksek maliyetle borçlanacak” diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet