Uzun Vade ve Düşük Konut Kredisi Faiz Oranı ile Konut Sahibi Olma Fırsatı

09/02/2016

gördü. Emlak Konut’un uyguladığı düşük kredi faiz oranı ve uzun vadeli konut satış kampanyası vatandaşlardan yoğun talep gördü.

15 Temmuz sonrasında ekonomiye destek için başlatılan konut satış kampanyası vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Emlak Konut’un uyguladığı düşük konut kredisi faiz oranı ve uzun vadeli konut satış kampanyası vatandaşlardan yoğun talep gördü. 30 projenin yer aldığı yüzde 0.70 konut kredisi faiz oranlı ve 120 vadeli satışta, Ağustos ayı boyunca 2 bin 547 adet konut satılırken, 1.96 milyar liralık ciro elde edildi.

Kampanya sonuçlarına ilişkin düzenlenen toplantıda konuşan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Türkiye'nin geleceğine ve ekonomisine olan güveninin göstergesi olarak başlattığı 'Ülkemizin Yarınlarına Güveniyoruz Kampanyası'nın süresinin Aralık sonuna kadar uzatıldığını ve kampanyayla yüzde 20 peşinat, yüzde 0.70 konut kredisi faiz oranı ve 120 aya kadar vadeyle ev sahibi olunabileceğini açıkladı.

364 Adet Konut Yabancılara Satıldı

Kampanyanın hedeflendiği gibi sektöre ciddi bir hareket getirdiğini söyleyen Kurum, "Şirketimiz 2016 yılı için 11.000 bağımsız bölüm 1 milyon 500 bin metrekare satılabilir alan ve bunların karşılığında 7 milyar 600 milyon TL satış hasılatı hedefi koymuştur. Temmuz ayı itibariyle 2.887 adet bağımsız bölüm 378.000 metrekare satılabilir alan ve 1 milyar 901 milyon TL satış hasılatına ulaşmış bulunuyoruz.

Şirketimiz tarafından geliştirilen projelerde, 1 Ocak-31 Ağustos 2016 tarihleri itibariyle, toplamda 3 milyar 730 milyon  TL (KDV Hariç) değerinde, 5.386 adet bağımsız bölümün satışı gerçekleşti. Bu satışların toplamda 230 milyon 975 bin TL değerindeki, 364 adeti yabancı ülke vatandaşlarına gerçekleştirilmiştir” dedi.

Talep Beklentilerin Üzerinde

Kampanya ile başarı yakalayacaklarını düşündüklerini belirten Kurum, “Ancak bu kadar başarılı olacağını beklemiyorduk. Çünkü ciddi bir fedakarlık vardı. TÜFE endeksli satışı daha önce Emlak Konut yapmamıştı. Talebin gerçekten bizim beklentilerimizin de üzerinde olduğun gördük. Elimizde imkan varsa indirebiliyoruz. Bizim indirimimizle tüm sektörde hareketliliğin yaşanması sevindirici bir durum” dedi.

Bu kampanyaya 30 projenin dahil olduğunu hatırlatan Kurum, “Kampanya süresince katılan projelerden bir kısmı belirlenen limitleri sattı, bir kısmı limitlere çok yaklaştı. Kotası olanlara yıl sonuna kadar süre tanıdık. Kotasını dolduranlara da 0.70 konut kredisi faiz oranı ile devam edilmesi kararını verdik” dedi. Kurum, “Başakşehir, Hoşdere ve Kayabaşı bölgesi ve Konya Nevşehir gibi projelerde limitleri tamamladık. Bunlar yoğun talep gördü. Biraz daha metrekare değeri açısından orta altı diyebileceğimiz projeler bunlar, onlar limitlerin bir kısmını doldurmuş durumda" açıklamasında bulundu.

Şehit Yakınlarına Kolaylık

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) olarak şehit yakınlarına da kolaylık sağladıklarının altını çizen Murat Kurum, “Şehit yakınları başımızın tacı, her projemizde onlara bölüm ayırıyoruz, kolaylıklar sağlıyoruz. Önümüzdeki süreçte de bunları yapıyor olacağız” açıklamasında bulundu. Aynı konuda Emlak Konut Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özcelik, “15 Temmuz ve diğer şehit yakınlarımıza talepleri halinde istedikleri ilden konut hususunda yardımcı oluyoruz. Kalan dairelerden hangisini istiyorlarsa, herhangi bir kuraya tabi tutmadan veriyoruz, hiç birini mağdur etmiyoruz. Gazilere de mürcaatları halinde talepler olursa değerlendiriyoruz” diye konuştu.

Konut Fiyatları Düşmez

Konut fiyatlarına ilişkin bir soru üzerine Murat Kurum, “Açıkçası konut fiyatlarının düşeceğini düşünmüyorum. Zaten şirketler üzerinde düşen fedakarlığı yapıyor. Konut fiyatlarının da 15 Temmuz öncesi dönemle aynı olduğunu düşündüğümüzde, bence konut alımı için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. Kampanya süresince finansmanın bankalar üzerinden değil, Emlak Konut üzerinden sağlandığını ifade eden Murat Kurum, bu kampanyayla ilgili bankalarla da hiç görüşmediklerini bildirdi. Kurum, kampanya kapsamında TÜFE’li satışların yüzde 25, düşük faizlinin de yüzde 75 olduğunu bildirdi.

Yabancı Yatırımcıdan Türkiye'ye Destek

Suudi Arabistan merkezli Akar One'ın Üst Yöneticisi Basil Al-Galeyani,Türkiye'nin,15 Temmuz'da darbe girişiminden sonra gösterdiği performansla cazip ve güvenli bir yatırım merkezi olduğunu herkese net bir şekilde gösterdiğini belirtti. Yaşanan hiçbir olumsuzluğun bu gerçeği değiştirmeyeceğini anlatan Al-Galeyani, Türkiye'de olmaktan ve yatırım yapmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.

Al-Galeyani, Türkiye ve İstanbul'un kendileri için cazibe merkezi olmaya devam ettiğini ifade ederek, "Türkiye, cazip ve güvenlik bir yatırım merkezi olduğunu herkese net bir şekilde gösterdi. Herkes rahat olsun. Türkiye'deki Suudi iş adamları yatırımlarının Türkiye'deki yatırımlarının birçok sektörde devam edeceğini özellikle belirtmek istiyorum." diye konuştu.

3.Köprü ile Bölgedeki Ev Fiyatları Katlandı

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, çevresine değer kattı. Eyüp, Çatalca, Sarıyer’in ön plana çıktığı bölgede satılık fiyatları 2 kat artarken, kiralıklar 3 bin liradan 5-6 bin liraya yükseldi.İstanbul Boğazı’na yapılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun açılmasıyla birlikte bölgedeki konut fiyatları da yükseldi. Gayrimenkul Danışmanı Leyla Portakal, “Müthiş bir talep patlaması yaşıyoruz” dedi.

Eyüp, Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz, Çekmeköy ve Sancaktepe ilçeleri köprü ve otoyol sayesinde ön plana çıktı. Köprüden biraz daha uzak köy ve semtlerde kiralık konutlar fiyat artışına rağmen tükenirken, köprüye yakın sitelerde satış yapılamadığı öğrenildi.

Uzun Vade ve Düşük Faizle Konut Sahibi Olma Fırsatı

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), ekonomik büyümeye destek olmak ve sektöre ivme kazandırmak için 1 Ağustos'ta başlattığı kampanyasını, yoğun talep üzerine 15 Ekim 2016 tarihine kadar uzattı. GYODER üyesi 49 üye firmanın katılımı ile devam eden kampanyada, 122 projedeki 60.000'e yakın konut ve 3200 ofis, 10 yıl vadeli, aylık yüzde 0.7’lik konut kredisi faiz oranı ve yüzde 20 peşinat ile tüketiciye sunuluyor. GYODER Başkanı Aziz Torun, "Uzun vade ve düşük faizle satın alma imkânlarını cazip hale getirdiğimizde potansiyel canlandı" dedi.

Kaynak: Karar