Yabancılar 30 yıllık kredi vermek için kapımda bekliyor

16/12/2009

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, önümüzdeki dönemde Türkiye'ye ciddi miktarda fon akışı olacağını öngördü.

canakincaglar_200Yabancılar 30 yıllık kredi vermek için kapımda bekliyor. Uluslararası bir bankanın kendilerine 30 yıl vadeli kredi teklifinde bulunduğunu belirten Çağlar, Türkiye'nin ekonomide sağlanan ivme sayesinde Uluslararası Para Fon'unun (IMF) vereceği krediye ihtiyacının bulunmadığı kaydetti.

Şirket Bulursan Al

Ziraat Bankası'nın Bursa'da düzenlediği toplantıya katılan Çağlar, cuma ve cumartesi günü yaşadığı iki olayı şöyle anlattı:

"Biz yurtdışı piyasalarla çok çalışan bir banka değiliz. Ama uluslararası bir banka ısrarla bizimle görüşme talep etti. Bize 30 yıl vadeli ve inanılmaz düşük faiz rakamlarıyla kredi teklif etti.

Bu Türkiye'nin önümüzdeki dönemde parlayan bir yıldız olacağının çok önemli bir delilidir. Yine bugün yabancı bir şirketin genel müdürü ile konuşuyordum. Dünyadaki en büyük patronlarla bir ara gelmiş 'Türkiye'de ne kadar şirket bulursan satın al demişler'. Oda bizden böyle satın alabileceğimiz şirketler var mı diye soruyordu." Bu iki somut örneğin Türkiye'nin dünyanın parıldayan ülkelerinden biri olduğunu göstergesi olduğunu belirten Can Akın Çağlar sözlerini şöyle sürdürdü: "Önümüzdeki dönemde Türkiye'ye ciddi anlamda bir fon akışı olacak. Bütün bunların ışığında bugün bakıldığında IMF'e ihtiyaç var mı? Çok fazla olduğunu düşünmüyorum."

Kaynak: Sabah