Yabancılar da Projelerde Düşük Aidatı Tercih Ediyor

03/01/2012

Ukra İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Yavuz, yabancıya satışın önünün açılmasıyla yıllık 7-10 milyar dolar arasında artı bir gelir elde edilebileceğini açıkladı

 

aa_52Ukra İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Yavuz, yabancıya satışın önünün açılmasıyla gayrimenkulden yıllık 7-10 milyar dolar arasında artı bir gelir elde edilebileceğini açıklayarak, olası bir durgunluğun da yabancıya konut satışıyla ilgili yapılacak düzenlemeyle azaltılabileceğini vurguladı.

Genelde yatırım amacıyla konut alan yabancılar için çekim unsurlarından biri olarak kalitenin yüksek, aidatın düşük olmasını gösteren Yavuz “Bazıları Türkiye’den daha önce lüks konutlar satın almış. 1.000 lira aidat ödüyorlar. Biz de ise 50 lira aidat ödeyecekler” dedi.

Şu ana kadar yabancıya 180 konut karşılığında 10 milyar dolar satış gerçekleştirdiklerini belirten Yavuz, ülkeleri ise Azerbaycan, Kuzey Irak, Kuveyt, İngiltere ve İrlanda olarak ifade etti. Yavuz’un ilginin yoğunluğunu ifade etmek açısından ortaya koyduğu örneklerden biri, Iraklı işadamlarının projelerinden 4 milyon dolar değerinde beş kat satın almaları oldu.

Yabancıya yönelik pazarlama faaliyetlerini de yoğunlaştırdıklarına dikkat çeken Yavuz, Kuveyt’te ofis açmalarını bu yöndeki somut adımlarından biri olarak gösterdi.

Fikirtepe’de İyi Olan Kazanacak

 

Atilla Yavuz, gündemlerindeki bir başka konunun da kentsel dönüşüm olduğunu belirterek, Fikirtepe ile özel olarak ilgilendiklerini söyledi. Burada bir ofis kurduklarını söyleyen Yavuz, dönüşümün yabancısı olmadıklarını belirterek, “Ukra City’de 18 ayda 127 kişi ile anlaştık. Zorlu bir süreçti. Fikirtepe’ye de bu deneyimimizi yansıtıyoruz” dedi.

Yavuz, Fikirtepe’de ilk planda 55 dönümlük araziyle ilgilendiklerini fakat bölgede 2-3 adada daha proje yapmak istediklerini anlattı. Hafriyata Temmuz ya da Ağustos gibi başlayacaklarını, satışa ise eylül ayında çıkacaklarını dile getiren Yavuz, bölgede ortaklıklara da açık olduklarının altını çizdi. 100 bin civarında konut geliştirilebilecek Fikirtepe’de ciddi bir rekabet yaşanacağına dikkat çeken Yavuz, “Herkes lüks konut yapmak zorunda ama rakip de fazla. İyi olan kazanacak” diye konuştu.

Kaynak: Milliyet