Yeni Hükümetin Planına Göre Kredi Çeşitliliği ve Miktarı Artacak

23/05/2016

Bankacılık sektöründe yeni adımlar atılarak, yeni lisanslarla katılım bankacılığına yönelik destekler artırılacak. Kredi çeşitliliği ve hem kredi miktarında artış yapılacak.

Binali Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkanlığı'na seçilmesiyle, ekonomide "yeniden inşa ve refah" odaklı döneme girilmesi planlanıyor. Emekliden memura, öğrenciden öğretmene, ev kadınından işadamına kadar toplumun farklı kesimlerinin beklentilerinin karşılanması bekleniyor. Yeni hükümetin planları arasında kredi konusuyla ilgili yeniliklere de yer verilecek. KrediPazari.com'un yaptığı araştırmalara göre planda aşağıdaki başlıklar yer alıyor:

1. Yeni dönemde, Merkez Bankası'nın sağlayacağı finans istikrarının yanında büyümeye duyarlı bir tutum ortaya koyulacak. Sanayicilere daha fazla kredi kullandırılmasının önünü açacak adımlar atılacak.

2. Bankacılık sektöründe yeni adımlar atılarak, yeni lisanslarla katılım bankacılığına yönelik destekler artırılacak. Kredi çeşitliliği ve hem kredi miktarrında artış yapılacak.

3.Ticari kredilerde faiz sübvansiyonu, yatırım teşvik sisteminde iyileştirici düzenlemeler yapılacak. Kredi Garanti Fonu'nun kefalet sağladığı işletme sayısı artırılacak. Girişim sermayesi fonları yaygınlaştırılacak.

Kaynak: KrediPazarı