YKB Konut Kredisi Faiz Oranlarını Yüzde 0.90 'a Düşürdü

02/11/2016

Kasım ayı ilk haftası itibariyle konut kredisi faiz oranlarındaki indirim hız kazandı

Kasım ayı ilk haftası itibariyle konut kredisi faiz oranlarındaki indirim hız kazandı. Faiz oranlarının inmesiyle birlkte konut kredisi yapılandırma işlemlerinin de artması bekleniyor. Bankalar genel olarak faiz oranlarındaki indirimin, yeni ev alımları için geçerli olduğuu belirtiyor. Konut kredisi yapılandırma ya da transfer konut kredisi için farklı oranlar uygulanabiliyor.

Bu hafta itibariyle konut kredisi faiz oranlarını indiren bankalar arsına Yapı Kredi Bankası da katıldı. Banka oranlarını 0.3-0.5 puan aralığında düşürdüğünü açıkladı. Buna göre 60 ay vadeye kadar olan oranlar % 0.90'a , 61-120 ay vade aralığındaki oranlar ise % 0.92'ye düştü.

100 Bin TL Konut Kredisinin Aylık Taksiti 2.165 TL

KrediPazari.com'un verdiği bilgilere göre Yapı Kredi Bankası, konut kredisi faiz oranlarında yaptığı indirimle 5 yıl vadeli konut kredisi faiz oranı %0.90'a düştü. Buna göre 100 TL konut kredisi kullanmak isteyen tüketici, eşit taksitlerle ayda yaklaşık 2.165 TL taksit ödeyerek ev sahibi olabiliyor. 100 bin TL konut kredisi kullanan tüketici, konut kredisi hesaplama yapıldığında 5 yılda toplamda 30 bin TL'ye yakın faiz ödemiş oluyor.

Kaynak: KrediPazarı