Yüzde 20 Peşinatla Konut Kredisi

03/08/2016

Emlak Konut’un projesi ile satılacak evler için peşinatın yüzde 25 değil, yüzde 20 olacağı belirtildi.

Emlak Konut GYO darbe girişiminin ekonomiye etkisini ortadan kaldırmak için harekete geçti. Haberturk'ün haberine göre, Emlak Konut’un projesi ile satılacak evler için peşinatın yüzde 25 değil, yüzde 20 olacağı belirtildi. Normal koşullarda mortgage kanununa göre konut kredisi almak için, vatandaşın cebinde satın alınacak konutun ekspertiz değerinin en az yüzde 25’inin peşin olarak bulunması gerekiyor. Emlak Konut’un açıklayacağı projede peşinat tutarının yüzde 20 istenecek olması, 250 bin TL’lik bir konutun konut kredisi hesaplama yapıldığında, 62 bin 500 TL yerine 50 bin TL peşinat ile alınabilmesi anlamına geliyor.

Konut kredisi faiz oranlarına bakıldığında en ucuz kredinin aylık yüzde 1.12 düzeyinde olduğu görülüyor. Emlak Konut’un projesi ile örneğin 100 bin liralık bir kredinin aylık taksidi 1.519 lira yerine 1.234 lira olacak. Vatandaşlar ayda 285 lira 10 yıl boyunca da 34 bin 158 lira daha az faiz ödeyecek. Eğer bu finansal plan olmaz ise faiz oranının enflasyona endeksleneceği bir formül üzerinde çalışılıyor.

Emlak Konut Projelerinin Yüzde 80’i İstanbul'da

Emlak Konut’un üzerinde görüşmeler yürüttüğü kampanya ile yüzde 80’i İstanbul’da olmak üzere Türkiye genelinde yapılmakta olan 30 hasılat paylaşımlı projesinde tarihinde görülmemiş kolaylıklar sağlanacak. 15 bin bağımsız bölüm için düzenlenecek kampanya kapsamında tüketicilere, mevcut hiçbir bankanın veremeyeceği düşük faiz oranları, vadeler ve peşinat kolaylığı sunulacak.

Kaynak: Ntv