Ziraat Bankası'ndan Boşnaklara Faizsiz Konut Kredisi

14/02/2014

Turkish Ziraat Bank Bosnia DD, 1990'lı yılların ilk yarısındaki savaşın yaralarını hala sarmakla meşgul olan Bosna Hersek'te halkın uygun şartlarda ev veya arsa alabilmesi için faizsiz konut kredisi veriyor.

Ziraat Bankası'nın Bosna Hersek'teki iştiraki Turkish Ziraat Bank Bosnia DD'nin Türkiye ve Bosna Hersek arasında imzalanan anlaşma gereği Boşnaklara uygun krediler vermesi Türkiye'de bazı çevreleri rahatsız etti. Taraf Gazetesi bugünkü nüshasında ekonomi sayfasının yarısını bu konuya ayırarak bankayı Boşnaklara kredi vererek onları 'Sırplara karşı güçlendirmekle' suçladı.

Ziraat Bankası'nın Boşnaklar'a Verdiği Faizsiz Konut Kredisi Taraf'ı Rahatsz Etti

Turkish Ziraat Bank Bosnia DD, 1990'lı yılların ilk yarısındaki savaşın yaralarını hala sarmakla meşgul olan Bosna Hersek'te halkın uygun şartlarda ev veya arsa alabilmesi için faizsiz konut kredisi veriyor. Taraf Gazetesi'nin bugünkü nüshasında bunu usulsüz bir işlemmiş gibi sunarak, bankayı Bosnalıları Sırplara karşı daha güçlü kılmaya çalışmakla suçlaması büyük dikkat çekti.

Gazete haberinde Ziraat Bankası'nın açıklamasına yer verdiği halde suçlamalarını sürdürüyor. Haberde Ziraat Bankası yönetiminin Ziraat Bankası kaynaklarının, söz konusu kredinin iki ülke arasındaki anlaşmalar doğrultusunda kullandırıldığını dolayısıyla, kredinin “milli bir karar” olduğunu ifade ediyor. Buna rağmen gazetenin Turkish Ziraat Bank Bosnia DD'nin verdiği uygun şartlardaki kredinin Bosnalıların Sırplara karşı, konut ve arsa almaları için verildiğini söylemesi art niyet olarak yorumlandı. Verilen kredinin 'siyasi operasyon' olarak değerlendirilmesi de tepkiyle karşılandı.

Bankanın Genel Müdürü'nü Hedef Aldı

Taraf'ın son günlerde ortaya çıkan ses kayıtlarına atıfta bulunarak "Bankacı olmuşsun Fatih" başlığını atarak "Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın, bankayı ‘fetih’ gibi siyasi operasyonlarda kullandığı ortaya çıktı. Aydın, Sırplara ait arazilerin alınması için Boşnaklara '0' faizle konut kredisi açmış" gibi ifadeleri kullanması ve bankanın genel müdürünü hedef göstermesi haberin dikkat çeken diğer unsurlarından.

Kaynak: En Son Haber