« Haberler

Bir Konut Kampanyası da Çukurova Bölgesinden

11/09/2018

Adana ve Mersin’de faaliyet gösteren müteahhit dernekleri, üye firmalar tarafından yapılan konutların fiyatlarında %10 indirime gitme kararı aldıklarını bildirerek firma bünyesi ve anlaşmalı bankalar aracılığı ile konut kredisi faiz indirimi yapılacağını duyurdu.

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneğinden (MERYAP) yapılan yazılı açıklamaya göre, MERYAP Başkanı Nesim Ekinci ve Yönetim Kurulu üyeleri Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Nadir Vurankaya'yı ziyaret etti.

Vurankaya ziyarette, iki derneğin birlikte hareket etme kararı aldığını, bu kapsamda üye firmaların konut fiyatlarında %10 indirime gideceğini kaydetti.

Gerek banka kredileri gerek bireysel ve yapı müteahhitleri derneği aracılığı ile yapılan indirimli anlaşmalar ve gerekse firma bünyesinde tüketicilere %0,98-1,3 konut kredisi faiz oranı ve 30-60 ay vade seçenekleri sunacaklarını ifade eden Vurankaya, kar oranlarından fedakarlık yapmayan tüm firmaların uyarılacağını, aynı tutumlara devam edenlerle ise çalışılmayacağını vurguladı.

Vurankaya, müteahhitleri en çok zorlayan durumlardan birinin de arsa maliyetleri olduğunu belirterek, yeni yapılacak arsa anlaşmalarında inşaat yapım sözleşmelerindeki oranların ortalama %10-20 puan aşağı çekilmesi kararı aldıklarını duyurdu.

MERYAP Başkanı Ekinci de dövizdeki kur atakları nedeniyle maliyetlerde yaşanan artışın inşaat sektörünü etkilediğini belirtti.

Kaynak: cnntürk
Full version ©2015 KrediPazarı. Her hakkı saklıdır