« Haberler

Dolar Son Üç Ayın En Düşük Seviyesinde

04/07/2019

Dolar kuru bugün 5.59’a kadar inerek son üç ayın en düşük seviyesine geriledi. Döviz kurundaki düşüş kredi faizlerindeki düşüşü de olumlu etkiledi.

Küresel piyasalarda G-20 sonrası hisselerde yaşanan yükseliş dün itibariyle kar satışları yaşarken para birimlerindeki değerlenme ise devam ediyor. Gelişen ülke varlıklarındaki yükseliş ise bugün de sürüyor ve TL varlıklarda da uyumlu fiyatlama var.

BIST 100 küresel hisselerdeki gibi kar satışı yaşıyor ve endeks bugün 99 bin puan seviyesine geriledi. Kur tarafında ise düşüş devam ediyor, dün enflasyon sonrası 5,61 seviyesi altına gerileyen dolar kuru bugün 5,59 seviyesine gerileyerek son üç ayın en düşük seviyesine indi. Euro ise 6,32’ye geriledi.

Bugün ABD piyasaları kapalı ve ekonomik takvim de zayıf olduğu için işlem hacmi düşük. Gelişen ülke varlıklarındaki pozitif havanın günün devamında da devam etmesi bekleniyor.

Döviz kurunda yaşanan düşüşle beraber kredi faiz indirimleri de hızlandı. Bugün üç bankadan daha konut kredisi faiz indirimi geldi. Akbank, Şekerbank ve İNG Bank kredi faiz oranlarında indirim uyguladı.

Kaynak: KrediPazarı
Full version ©2015 KrediPazarı. Her hakkı saklıdır