« Haberler

En Uygun Taşıt Kredisi Faiz Oranı Ne Kadar?

26/11/2019

Taşıt kredisinde bankaların kampanyaları ardı ardına geldi. Taşıt kredisi faiz indirimleri konut kredilerininde önüne geçerek bireysel kredilerde görülen en düşük seviyeye geriledi. En uygun taşıt kredisi faiz oranı ne kadar oldu?

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank bireysel ve kurumsal müşterilerine yönelik yerli üretimi desteklemek amacıyla, Türkiye’de üretim yapan otomotiv markaları ile işbirliği gerçekleştirerek taşıt kredisinde faiz oranlarını %0.50’in altına çekmişti. Söz konusu kampanyalı oran taşıt kredisi için sunulan en düşük faiz oranı olma özelliğini taşıyor.

Altı banka, 01 Ekim itibariyle başlayan kampanyada Türkiye'de üretim yapan otomotiv markalarının binek ve ticari araçlarının alımlarında %0,49 ila %0,69 oranında faizlerle taşıt kredisi kullandırmaya devam ediyor. Kampanyaya katılım genişliyor. Üç kamu bankasının taşıt kredisi kampanyasına kamu katılım bankalarından da destek geldi. Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank’a ek olarak Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası ve Emlak Katılım bankaları da dahil oldu. Altı banka aktif olarak %0.49’dan başlayan faiz oranları ile taşıt kredisi kullandırıyor. Kamu bankalarının kampanyası Türkiye’de üretilen binek ve ticari taşıtlar için 31 Aralık tarihine kadar uygulanmaya devam edecek.

Taşıt Kredisi Hesaplama

Kamu bankalarının kampanyası kapsamında 75.000 TL tutarda 5 yıl vadeli taşıt kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde kredinin toplam geri ödemesi yaklaşık 86.800 TL’ ye karşılık geliyor. Kredinin aylık taksitleri ise 1.500 TL oluyor.

Kaynak: KrediPazari
Full version ©2015 KrediPazarı. Her hakkı saklıdır