« Haberler

Konut Fiyatları Mart Sonrasında Artacak

12/02/2019

Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak, şu anda konut fiyatlarının dip seviyede olduğunu ifade edip Mart ayından sonra konut fiyatlarında ciddi artış olacağının söyleyerek "Bugün daire alan herkes kazançlı çıkacak" dedi.

Konut kredisi faiz oranlarında son haftalarda yaşanan hızlı düşüş konut alım talebini arttırdı. Konuta artan talebin konut fiyatlarını arttırması bekleniyor. Buna ek stoktaki konutlar hakkında bilgi veren Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak yeni konutların artan maliyetler karşısında piyasaya çok daha pahalı çıkacağını söyledi.

Murat Bayrak, Sakarya’da inşaatı tamamlanmış satılmayı bekleyen 2 bin konut bulunduğunu belirterek; "Üretilecek yeni konutlar seçimlerin ardından 350 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa çıkacak. Yatırım yapmak isteyenler için şu an içinde bulunulan durum tam bir fırsat" ifadelerini kullandı.

Fiyatlar Bu Seviyede Kalmaz

Seçimlerin ardından piyasaların açılmasını beklediklerini bildiren Bayrak; "Birileri algı operasyonu yaparak piyasaları etkilemeye çalışsa da Nisan ayından itibaren satışlar pik yapacak. Yeni inşa edilecek konutlara artan maliyetler yansıtılacağından ciddi bir fiyat artışı olacak. Şu anda konut fiyatları dip seviyede. Fiyatlar bu seviyede kalmaz. Seçimlerin ardından başlanacak konutlarda 3+1 daire için maliyet 350 bin lira olacak. Bu fiyat arsa payına göre değişkenlik gösterecek. Ancak 3+1 daire için en düşük fiyat bu seviyede olacak. Bugün daire alan herkes kazançlı çıkacak" diye konuştu.

Kaynak: KrediPazarı
Full version ©2015 KrediPazarı. Her hakkı saklıdır