« Haberler

Şehit Yakınları ve Vazife Malullerine Faizsiz Konut Kredisi

14/12/2018

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ikinci 100 günlük eylem planı açıklandı. Planda şehit aileleri, harp ve vazife malullerine faizsiz konut kredisi kullandırılması kararına yer verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ikinci 100 günlük eylem planı kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da yol haritası belirlenmiş oldu. Plan kapsamında şehit aileleri, harp ve vazife malullerine faizsiz konut kredisi kullandırılması imkanı sağlanacak.

Eylem planında ayrıca 9 bin konut ve sosyal donatınnın tamamlanması yer alırken diğer bir hedefte 10 bin aileye sosyal konut satışının gerçekleşmesi oldu.

İkinci 100 günlük plan kapsamında uygulanacak bir diğer faaliyet ise vatandaşlarımızın ve yabancı yatırımcıların ülkemizdeki taşınmaz yatırımlarına yönelik olarak bulundukları ülkelerden işlem yapabilmelerinin sağlanması ve ülkemize yabancı sermaye akışının hızlandırılması amacıyla Tapu ve Kadastro Yurt Dışı Teşkilatının açılması çalışmalarına başlanması oldu.

Projede 5 ilde 19 farklı tipte konut projesinin tamamlanması da yer aldı.

Kaynak: KrediPazarı
Full version ©2015 KrediPazarı. Her hakkı saklıdır