0.98 Konut Kredisi ile İzmir’de Ev Sahibi Yapan Güncel Projeler

31/01/2019

Bankaların konut firmalarıyla anlaşmaları kapsamında %0.98 faiz oranı kullandırdığı proje sayısı artıyor.. Bankaların İzmir’de 0.98 faiz oranlarıyla konut kredisi kullandırdığı güncel konut projelerinin listesini KrediPazari.com araştırdı.

Ziraat Bankası’nın konut sektörüyle yaptığı işbirliği kapsamında kredi müşterisi konut firmalarının projelerinde geçerli olarak konut kredisi faiz oranlarını %0.98 seviyesine çekti. Ziraat Bankası’nın ardından kampanyaya HalkBank, VakıfBank, İş Bankası, Vakıf Katılım, Ziraat Katılım ve Kuveyt Türk Katılım Bankası da destek verdi.

Bankaların konut sektörüyle düzenlediği anlaşma kapsamında %0.98 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor. Kampanyanın kapsamı genişleyerek 500 bin TL olan kredi üst limitinin artarken katılan firma sayısı her geçen gün yükseliyor.

Bankalar anlaşma kapsamında faiz oranlarını %1.78 seviyesine indiriyor. Aradaki %0.80’lik faiz farkını da anlaşmalı konut firması üsteliyor. Böylelikle anlaşmalı konut projelerinden konut alan vatandaşa %0.98 faiz oranı kullandırılıyor.

Kampanyanın başladığı ilk günlerde 500 bin TL’ye kadar olan konut kredisi üst limiti güncel olarak bazı bankalarda 1 milyon 200 bin TL’ye kadar yükseldi. Kampanyaya dahil olan firma sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.

Anlaşmalı konut projeleri için sunulan %0.98 faiz oranı ile 120 ay vadeli 500 bin TL tutarlı konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde kredinin aylık ödeme tutarları 7.000 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödeme miktarı ise 852.000 TL’ye karşılık geliyor.

Bankaların %0.98 konut kredisi faiz oranı kullandırdığı İzmir projeleri şu şekilde;

Ziraat Bankası Anlaşmalı İzmir Konutları

Aventurin

Aryom Koru

A Loft Bornova

Akçay 41

Karşıyaka Tower

Göksu Marina

Saklıkent Siesta Evleri

Adef

Akçınar Moda Evleri

Ulukent Projesi

Dünya Kent Projesi

Kent 2 Bona City

Truva 35

Halkbank Anlaşmalı İzmir Konutları

Folkart Towers

İş Bankası Anlaşmalı İzmir Konutları

Ege Perla

İkon Tower Baza

Piyango Yapı

Gayda Ataşehir

Ziraat Katılım Anlaşmalı İzmir Konutları

232 Flora

Folkart Ti̇me Bornova

VakıfBank Anlaşmalı İzmir Konutları

Pehlivan Sitesi

Ersa Yapı

İkon Loft

İkon Tower

Girbiyanoğlu Life

Girbiyanoğlu Tower

Gümüş Park Avenue

İmgelife

Anlaşmada yer alan Vakıf Katılım Bankası ve Kuveyt Türk Bankası’nın İzmir’de anlaşmalı olduğu konut projesi bulunmuyor.

Kaynak: KrediPazarı