0.98 Konut Kredisiyle Ankara’da Ev Sahibi Yapan Projeler

15/01/2019

Bankalar konut sektörüyle yaptığı anlaşma kapsamında anlaşmalı konutlarda %0.98 faiz oranları ile konut kredisi kullandırıyor. Bankaların anlaşmalı olduğu güncellemiş Ankara projelerini KrediPazari.com araştırdı.

Ziraat Bankası’nın 2018 Aralık’ta konut sektörüyle yaptığı işbirliği kapsamında kendili müşterisi konut firmalarının projelerinde geçerli olarak konut kredisi faiz oranlarını %0.98 seviyesine çekti. Ziraat Bankası’nın ardından kampanyaya HalkBank, VakıfBank, İş Bankası, Vakıf Katılım Bankası ve Ziraat Katılım Bankası ve Kuveyt Türk Katılım Bankası da destek verdi.

Bankalar anlaşma kapsamında faiz oranlarını %1.78 seviyesine indiriyor. Aradaki %0.80’lik faiz farkını da anlaşmalı konut firması üsteliyor. Böylelikle anlaşmalı konut projelerinden konut alan vatandaşa %0.98 faiz oranı kullandırılıyor. Kampanya başlangıcında 120 ay vade ve 500 bin TL ile sınırlı olan %0.98 faiz kampanyasında konut kredisi üst limiti bankalara göre değişiklik göstersede 1 milyon 200 bin TL'ye kadar çıktı.

Anlaşmalı konut projeleri için sunulan %0.98 faiz oranı ile 120 ay vadeli 400 bin TL tutarlı konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde kredinin aylık ödeme tutarları 5.000 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödeme miktarı ise 682.000 TL’ye karşılık geliyor.

Bankaların %0.98 konut kredisi faiz oranı kullandırdığı Ankara konut projeleri şu şekilde;

Ziraat Bankası Ankara Anlaşmalı Konut Projeleri

Green Park

Moment Beştepe

Akın 688

Allora Beytepe

Tepe Gold

Vizyon Başpınar

Ra-Da Life

Park Avenue

Mahall Ankara

Besa Kule

HM Commerce Center

İş Bankası Anlaşmalı Ankara Konut Projeleri

Renova Park

HalkBank Anlaşmalı Ankara Konut Projeleri

Akkent 3. Etap

Ankanatura

Atlantis City

Benevre Beytepe Projesi

Mahall Ankara

Nata Vega

Nefis Çankaya Evleri

Next Level

Ziraat Katılım Anlaşmalı Ankara Konut Projeleri

Moment Beştepe Projesi

Park Avenue Projesi̇

VakıfBank Anlaşmalı Ankara Konut Projeleri

Mi̇a Vi̇ta Beytepe

Çağ Li̇fe

Ozan Li̇fe

Yildiz Saray Konutlari

-Kampanyaya dahil olan Vakıf Katılım Bankası ve Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın Ankara’da anlaşmalı olduğu konut bulunmuyor.

Kaynak: KrediPazarı