20 Yıl Vadeli ve Düşük Faizli Konut Kredisi Geliyor

07/11/2019

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Asgari ücretli, dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapacak bir modelin finasman altyapısını tamamladık. Türkiye'de uygulanmış tarihin en düşük faiz oranı ile kira öder gibi ev sahibi olacaklar." dedi.

Samsunda İş Dünyası Buluşmasına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak konut kredisi faizlerine ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. Albayrak Türkiye’de uygulanmış tarihin en düşük konut kredisi faiz oranı ve 10 yıla kadar vade süresi ile konut kredisi için çalışmaların tamamlandığını açıkladı.

İlerleyen günlerde Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank’ tarafından yeni uygulanacak bir modelle kullandırılması beklenen konut kredisi için Albayrak şu açıklamalarda bulundu.

"Asgari ücretli, dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapacak bir modelin finasman altyapısını tamamladık." diyen Albayrak, şunları söyledi:

"20 yıl vadeyle ve bugüne kadar Türkiye'de uygulanmış tarihin en düşük faiz oranı ile kira öder gibi ev sahibi olacaklar.

"TOKİ'nin de içinde yer alacağı, her yıl en az 100.000 vatandaşımızı ev sahibi yapacak bu modelin tüm ayrıntılarını, evlerin modellerini, şehirleri, uygulama şartlarını bu ay bitmeden Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde özel bir programla vatandaşlarımıza anlatacağız."

Kaynak: KrediPazarı