Ziraat Bankasından Düşük Faizli Bir Kredi Daha Bekleniyor

04/07/2018

Zaman zaman çıkartılan bedelli askerlik fırsatı ile şartları taşıyan kişiler, yasada belirlenecek olan miktarı ödemek suretiyle askerlik görevlerini yapmış sayılıyorlar. Dolayısıyla da bu miktarda birikimi olmayanlar bedelli askerlik için bankalara yöneliyorlar.

Bankalar Tarafından Verilen Kredileri Şartları ve Özellikleri

Bu yasadan yararlanarak askerlik görevini yapmak isteyen kişilere bankalar tarafından farklı şartlarda kredi desteği sağlanmaktadır. Bazı bankalar ihtiyaç kredilerini bu amaç için kullanacak kişiler için düzenlerken bazı bazı bankalar ise yeni bir krediyi bedelli askerlik yapacak olanlara özel olarak çıkarmaktadır.

Bankalar tarafından çıkarılan kredilerin vadesi 48 aya kadar olurken faiz oranları ise farklılık göstermektedir. Bunun dışında bankalar bu kredileri sadece gerekli şartları sağlayan kişilere vermektedir. Bu da kişilerin kredi notları ve gelirleri incelenerek yapılıyor. Kredi notlarını sistemden gören bankalar kişilerin gelirleriyle ilgili belgeleri ise daha sonra istiyor.

2018 bedelli askerlik kredisi veren bankalar kredi notu orta ve yüksek seviyeden olan kişilerin taleplerini kabul etmesine karşın düşük notlu kişilerin kredi talepleri genellikle reddedilmektedir. Gelir durumları ise alınan kredilerin miktarlarını ve ödeme planlarını etkilemektedir.

Hangi Bankalar Bedelli Askerlik İçin Kredi Veriyor?

Bedelli askerlik için krediyi hemen her banka veriyor. Kredi için gerekli şartları sağlayan kişiler kredi başvurusu yapabilir. Fakat yukarıda da belirtildiği gibi bankaların şartları farklılık gösteriyor. Özellikle kamu bankaları tarafından sağlanan şartların nispeten daha iyi olduğu söylenebilir.

Ziraat Bankası Bedelli Askerlik Kredisi

2018 bedelli askerlik kredisi veren bankalar listesinde ilk sırada olan Ziraat Bankası geçmiş dönemlerde bedelli askerlik için verdiği kredilerde 3 ay geri ödeme istemiyordu. Yani kişiler bu kredinin ödemesine 3 ay sonra başlıyordu ve bu da önemli bir avantaj oluşturuyordu. Yeni verilecek kredide de böyle bir özelliğin olması bekleniyor. Ayrıca cazip faiz oranı ve uzun vade seçenekleri de kredinin diğer özellikleri arasında. Beklentiler Ziraat Bankası’nın 48 ay vade ve 3 ay erteleme imkanıyla konut kredisi ile aynı seviyelerde faiz oranı sunarak bedelli askerlik kredisi kullandırması yönünde. Ziraat Bankası konut kredisi ürünlerinde %1.25 faiz oranı uyguluyor.

Kaynak: Bedelli Askerlik 2018