Taşıt Kredisi Faiz Oranları

06/03/2018

Taşıt sahibi olmak isteyenlere bankalar taşıt kredisi finansman desteği sağlıyor

Taşıt sahibi olmak artık bir ihtiyaç haline geldi ve bu durumla birlikte tüketici bankalara kredi başvurusu yaparak ihtiyacını karşılamaya çalışıyor. Vatandaşların nakit ihtiyaçlarını hangi alanlarda kullanacaklarına göre kredi türleri de değişiklik gösteriyor. Araç satın almak isteyen vatandaşların hem uygun ödeme sistemleri hem de uygun faiz oranları ile taşıt kredisi almaları daha mantıklı bir durum olarak görülüyor. Taşıt kredisi almak için alınacak aracın değerinin belirli bir kısmı banka tarafından ödenirken kalan kısmın ise nakit olarak verilmesi bekleniyor. 2018 Mart güncel taşıt kredisi faiz oranları ise Mart ayının girmesi ile birlikte en çok araştırılan konulardan birisi oldu.

Taşıt almak isteyen ve bu konuda kredi çekmek amacıyla bankalara başvuru yapan vatandaşlar alacakları taşıtın değerinin tamamını kredi olarak alamıyor. Arabanın değerine bağlı olarak çekilecek kredi miktarı da değişiklik gösteriyor. Kredi hesaplama yapildiginda aracın değeri 100 bin liranın altındaysa bankalar tarafından verilecek kredi miktarı aracın değerinin en fazla % 70’i olarak değişiklik gösteriyor.

Kredi Oranı Değişti

Alınan son kararla 100 bin liranın üzerinde olan araçların bu süreçte banka tarafından verilecek oranın yüzde 50’lik oranı geçmemesine karar verildi.

Bankaların çalışma prensiplerine, düzenledikleri kampanyalara göre kredi faiz oranı değişiklik gösterebiliyor. En düşük faiz oranının bulunması için bankalarla yapılacak görüşmeler ve araştırmalar son derece önemli. Alınacak kredi miktarına, vade seçeneklerine göre de kredi faiz oranlarını değişebiiyor.

Faiz Oranları Bankadan Bankaya Değişkenlik Gösteriyor

Vakıfbank sıfır araç almak isteyenlere yüzde 1.28 oranında faiz imkanı sunarken Halkbank faiz oranlarının yüzde 1.31 düzeylerinde seyrediyor. İş Bankası'nda ise oranlar yüzde 1.32’lik seviyeye ulaşıyor.  Yapı kredi Bankası en çok taşıt kredisi veren bankalar arasında yer alırken faiz oranları yüzde 1.36 olarak uygulanıyor. Garanti Bankası ise yüzde 1.39’luk faiz oranları ile en çok tercih edilen bankalar arasında yer alıyor.

Kaynak: Ekonomi 7