2019’da Yabancıya Konut Satış Hedefi 10 Milyon Dolar

11/02/2019

Dünya ile kıyaslandığında Türkiye’deki gayrimenkul sektörünün çok daha büyük bir potansiyel içerdiğini vurgulayan GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, 2019 yılında yabancıya konut satışında hedefin 10 milyar dolar olduğunu ifade etti.

Almanya’nın Düsseldorf kentindeki Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’nda yatırımcılarla bir araya gelen GYODER’in Başkanı Feyzullah Yetgin, fuardaki stantlarda yoğun ilgi ile karşılaştıklarını ifade etti.

Hedef 10 Milyar Dolar

Yeni düzenlemelerle birlikte gayrimenkul yatırımlarının daha cazip hale geldiğini belirten Feyzullah Yetgin, bununla birlikte satışlara ivme kazandıran adımların atıldığını söyledi. 1 milyon dolarlık gayrimenkul alan yabancıya vatandaşlık hakkı tanınması şartının 250 bin dolara düşürüldüğünü hatırlatan Yetgin, yabancıya satış ile ilgili olarak yapıcı adımlar atılmasının sektör adına gerçekten sevindirici olduğunu ifade etti. Yeni düzenlemelerin hayata geçirildiği 2018 yılında canlanmanın en yoğun olduğu alanın yabancı yatırımcıya yapılan satışlar olduğunu söyleyen Yetgin; “2018 sonunda yabancıya konut satışı 39 bin 663 adedi buldu. Yabancıya konut satışları bir 2017’ye oranla %78.4 oranında arttı. 2019 yılında yabancıya konut satışı adedini 60 bine çıkarma ve yaklaşık 6 milyar dolarlık satışı 10 milyar dolara yükseltme hedefimiz var” şeklinde konuştu.

Yeni Rekor Bekleniyor

Geçtiğimiz yıl artan konut kredisi faiz oranları nedeniyle iç pazarda ipotekli konut satışları ve genel konut satışları bir önceki yıla oranla düşüş gösterdi. Konut sektörünü elini rahatlatan adım ise yabancıya konut satışında düşen vatandaşlık limiti oldu. Konut sektörü 2019 yılında hem iç pazarda hem de yabancıya konut satışında yeni rekor bekliyor.

Ülkemizde Gayrimenkul’ün Potansiyeli Çok Yüksek

Dünya ile kıyaslandığında Türkiye’deki gayrimenkul sektörünün çok daha büyük bir potansiyel içerdiğini vurgulayan GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, gayrimenkulün Türkiye için stratejik bir zenginlik olduğunu dile getirdi. Feyzullah Yetgin, Avrupa’da yaşayan vatandaşları ve yabancı yatırımcıları, gelecek vadeden yatırım fırsatları için Türkiye’ye davet etti.

Kaynak: Konut Haberleri