2019’un Kredi Müjdeleri Açıklandı

08/01/2019

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, 2019’da esnaf ve sanatkarlara düşük faizli kredi vereceğini ve vatandaşların kredi kartı borçlarını kapmaları için kredi desteği sağlanacağını müjdeledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısında yaptığı açıklamada HalkBank’ın esnaf ve sanatkarların için işletme yatırım kredisi ihtiyaçlarını karşılamak için 2019’da 22 milyar kredi sağlayacağını duyurdu. Ayrıca kredi kartı borcunu ödeyemeyen vatandaşların da Ziraat Bankası’ndan kredi kullanarak borçlarını kapatabileceğini bildirdi.

Kredi Kartı Borçları

Ziraat Bankası aracılığıyla ödeme güçlüğü yaşayan vatandaşların kredi kartı borçlarının tek çatı altında toplanacağını söyleyen Erdoğan, "Vatandaşımız hangi bankaya kredi kartı borcu olursa olsun Ziraat Bankası'ndan alacağı bu krediyle borcunu kapatacak." ifadelerini kullandı.

Esnaf ve Sanatkara Düşük Faizli Kredi

Toplam 1.8 milyon esnaf ve sanatkara 93,4 milyar lira kredi kullandırıldığını belirten Erdoğan, "2002 yılında esnafa uygulanan faiz oranı %45 iken bugün bu faiz oranı %5 seviyesine geriledi. Halkbank esnaf ve sanatkarların işletme yatırım kredisi ihtiyaçlarını karşılamak üzere 2019 yılında yaklaşık 350 bin esnafa 22 milyar liralık kredi kullandıracak." dedi.

Kaynak: AA