2020’de Konutta KDV İndirimi Olmayacak

02/01/2020

KDV'yi mobilyada %8'e, yumurta ve su ürünlerinin toptan satışında %1'e indiren Cumhurbaşkanı Kararı, mükerrer Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni yılda son bulan konutta KDV indirimi için değişiklik yapılmadı.

Cumhurbaşkanı kararıyla mobilya ile yumurta ve balıkların toptan satışına ilişkin katma değer vergisi (KDV) oranları yeniden belirlendi.

Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, tavuk yumurtasının toptan tesliminde %8 olarak uygulanan KDV oranı %1'e indirildi.

Toptancı halleri ve su ürünlerinin toptan satış yerlerinde faaliyette bulunanlara yapılan balık teslimleri ile bu malların gerçek usule tabi KDV mükelleflerine tesliminde uygulanan KDV oranı da %8'den %1'e düşürüldü.

Kararla, çeşitli mobilya ürünlerinde uygulanan KDV oranı ise %8 oldu. Daha önce söz konusu oran %18 olarak uygulanıyordu.

Konut alımlarında 2019 yılı boyunca KDV oranı %18'den 8'e düşürülmüştü. Yeni yılla beraber Konutta KDV oranı %18'e çıkarken indirim kararı uzatılmadı.

Kaynak: KrediPazari