3.500 TL Taksitle Ne Kadar Konut Kredisi Alınır ?

27/04/2020

Bankaların konut kredisi faizleri coronavirus etkisi ile kısmen yükselmeye başladıktan sonra destekler sonrası yeniden düşüşe geçti. Nisan sonunda bankalardan 3.500 TL taksitle ne kadar konut kredisi alınır?

Yeni tip coronavirus (Covid-19) salgının 11 Mart itibariyle ülkemizde de görülmesi ve ekonomiye etkilerinin yansıması ile bazı bankaların konut kredisi faizleri mart ayından itibaren kısmi yükselmeye başlamıştı.

Salgın karşısında piyasa yapıcı kuruluşların hızla aldığı tedbirler faizlerin dengede tutulmasını kolaylaştırdı. Son bir aylık süreçte Türkiye Bankalar Birliği (TBB), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme ve Kurumu (BDDK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bankalara likidite sağlanması, swap işlemlerinin kolaylaştırılması ve tüketiciye kredi musluklarının açık tutularak, borçları içinde kolaylıklar sağlanması için pek çok karar aldı.

Son olarak geçtiğimiz hafta BDDK’nın bankaların swap işlem limitini arttırması ve TCMB’nin Nisan ayı para politika faizlerinde beklentinin üstünde 100 baz puan indirim uygulaması ile kredi faizlerindeki durağan ve yukarı yönlü seyir hızla aşağıya indi.

Geçtiğimiz hafta içinde gelen destekler sonrası Yapı Kredi Bankası, İNG, TEB, Kuveyt Türk Katılım Bankası ve Garanti BBVA konut kredisi faizlerinde indirime gitti. İkinci el konutlar için en uygun faiz oranı 5 puan aşağıya indi.

Gelişmeler sonrasında en uygun konut kredisi faizi sıfır konutlarda %0.79, ikinci el konutlarda ise %0.89 olarak uygulanmaya başlandı. En düşük faiz oranı ile bankalardan 275.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin 10 yıl vadede aylık taksitleri yaklaşık 3.500 TL, toplam geri ödemesi de 427.000 TL’ ye karşılık geliyor.

KrediPazari.com’un araştırmalarına göre politika faiz indirimi sonrasında geçtiğimiz hafta konut kredisi faizlerini indiren bankalar ve güncel faiz oranları şu şekilde;

Yapı Kredi Konut Kredisi

Yapı Kredi Bankası tüm konut tercihleri için limit sınırı olmaksızın %0.89 faizle kredi sunuyor.

İNG Konut Kredisi

İNG indirim sonrasında tabela faizleri için %0.95, kampanyalı kredi faizleri için %0.93 faizli kredi kullandırıyor.

TEB Konut Kredisi

TEB faiz indirimi sonrasında konutlara %0.94 oranla kredi sağlıyor.

Kuveyt Türk Konut Finansmanı

Kuveyt Türk Bankası aylık %0.94 kar payı oranı ile konut finansmanı sunuyor.

Garanti Konut Kredisi

Garanti BBVA 5 yıl vadeye kadar %0.99, 10 yıl vadeye dek ise %1.02 oranlı kredi kullandırıyor.

Kaynak: KrediPazari