5 Banka Denizli’de Konut Kredisi Faizlerini %0.98’e Çekti

13/02/2019

Denizli Ticaret Odası, (DTO) üyesi olan 205 inşaat firması ile 5 banka arasında köprü kurdu. Denizli’de anlaşmalı bankalar %0.98 faiz oranı ile konut kredisi kullandıracak.

Denizli’de bugün itibarı ile 3.000 konutun bulunduğunu belirten Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan ,”Başlatmış olduğumuz kampanya ile %10 üzerinde satış beklentimiz ile 120 milyon liralık finansal hareketliliğin sağlanmasını hedefliyoruz” diyerek şu açıklamalarda bulundu.

Konut Kredisi Faizlerine Çare

Odamız, ilimizde oluşan konut stokunun eritilmesine yönelik bir fikirle yola çıktı. İkame amaçlı konut üreten inşaat müteahhitlerinin bulunduğu 3 no’lu meslek komitemiz ile yönetim kurulumuzun uhdesinde, 4 ay boyunca yoğun bir çalışma gerçekleştirdi. İnşaat sektörüne mensup üyelerimizin, alım satımlarda yaşadığı sorunları azaltmak, bürokratik işlemleri daha hızlı aşmak ve sektörün iş hacmi ile verimliliğini artırmak için, son derece önemli olduğuna inandığımız bir kampanya başlatıyoruz. Buradaki temel hedefimiz, yüksek konut kredisi faiz oranlarından kaynaklanan satışlardaki azalmaya, çare olmak.

Bankalarla İşbirliğine Gittik

Fizibilite çalışmamızda gördük ki, acil nakit ihtiyacı duyan müteahhitlerimiz, uygun faiz oranı bulması durumunda, konut isteyen alıcılar ile ilimizde faaliyet gösteren banka ve finans kuruluşları arasında bir koordinasyon sağlayarak çözüm üretebiliyor. Piyasada ki güncel oranlar yerine, makul oranları sağlayarak, aradaki farkın müteahhit firma ve bankalar arasındaki anlaşmalar ile giderilebileceğini de tespit ettik. Bu konuda bankaların temsilcileri ile birebir görüşmeler gerçekleştirdik; bazı bankalarımızla işbirliğine gittik.

Piyasalara Hareket Gelecek

Kampanyamız sayesinde, ilimizde satış için bekleyen konutların %10’luk kısmına bile yol açabilmek bizim açımızdan başarı olacaktır. Zira %0.98 konut kredisi faiz oranı, piyasalara 120 milyon TL’lik bir finansal hareketlilik getirecektir.

0.98 Konut Kredisi Veren Bankalar

Denizli Ticaret Odası olarak bu çalışmaya başladığımızda, 21 ayrı banka ve finans kuruluşu ile görüştük. Bugün aramızda bulunan Akbank, Kuveyt Türk, Türkiye Finans ile Yapıkredi Bankaları, ortak bir protokole imza atarak kampanyamızda yer aldılar. Kendilerine, bu önemli destekleri için şehrim ve sektörüm adına teşekkür ederim

Kaynak: KrediPazarı