ABD Konut Fiyat Endeksleri Son 7 Yılın En Düşük Seviyesinde

30/04/2019

S&P Case Shiller 20 kentte konut fiyat endeksi Şubat ayında 2012 yılından bu yana en son 7 yılın yavaş artışını gerçekleştirdi.

ABD'de konut fiyatları Şubat'ta 2012'den beri en yavaş artışını gerçekleştirdi. Konut fiyatlarındaki artışın arka arkaya 11. ayda yavaşlamasıyla birlikte üreticiler alıcıları cezbetmek için gayrimenkulleri daha uygun fiyatlı hale getiriyor.

S&P Case Shiller 20 kentte konut fiyat endeksi Şubat ayında yıllık bazda %3 artarak analist beklentilerini karşıladı. Endeks önceki ay %3.5 artış kaydetmişti.

Ulusal çapta konut fiyat artışı %4 seviyesine gerileyerek 2012 yılından bu yana en yavaş yükselişini kaydetti.

Konut fiyatlarında düşüş yaşanmasında bir sebebinin de son dönemde artan konut kredisi faiz oranları olduğu tahmin ediliyor.

ABD'de Salı günü açıklanacak bekleyen konut satışları verisi, konut piyasasının yılın ilk yarısındaki seyrine ilişkin daha fazla ipucu verecek.

S&P endeks komitesi başkanı David Blitzer, "Konut fiyatlarındaki artışın hızı yavaşlamayı sürdürecek. Ülkenin iç kısımlarında konut fiyatları sahillere ya da Büyük Göller bölgesine göre genellikle daha hızlı artıyor." dedi.

Kaynak: Bloomberght