Ağustos'ta İnşaat Üretimi Dünya Genelinde Düştü

17/10/2018

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) açıkladığı veriler ışığında inşaat üretimi, Euro Bölgesi ve Avrupa Birliğinde Ağustos ayında bir önceki aya kıyasla %0,5 azalış gösterdi.

İnşaat üretimi, bu yılın Ağustos ayında bir önceki aya göre Euro Bölgesi’nde ve Avrupa Birliği'nde (AB) %0,5 geriledi. Ağustos ayı konut üretim verileri AB’nin anı sıra Türkiye ve ABD’de de düşüş gösterdi. Dünya genelinde Ağustos ayında konut talebinde düşüş yaşandığı tahmin ediliyor.

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) açıkladığı ilk tahmin verilerine göre, 19 üyeli Euro Bölgesi'nde mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi, bu yılın Ağustos ayında temmuz ayına kıyasla %0,5 azaldı. İnşaat üretimi 2017’nin Ağustos ayına göre ise %2,5 yükseldi.

Veriler ayrıca, 28 üyeden oluşan AB'de de inşaat üretiminin Ağustos ayında önceki aya oranla %0,5 azaldığını ve Ağustos 2017’ye kıyasla da %2,3 arttığını ortaya koydu. Verisi mevcut AB ülkeleri içinde, Ağustos'ta inşaat üretiminde önceki aya oranla en fazla azalış %2,4’le İsveç’te, en fazla artış ise %2,8’le Slovenya’da ölçüldü.

Yıllık bazda ele alındığında ise inşaat üretimi en fazla artan ülke, %33,5’le yine Slovenya oldu. En fazla azalış da %10,3’le Romanya’da kaydedildi.

Kaynak: Bloomberght