Akbank Konut Kredisi Erteleme Hesaplama

07/04/2020

Akbank ekonomik istikrar kalkanı projesi kapsamında kredi taksitlerini üç aya kadar erteleme kadar aldı. Peki bankanın konut kredisi erteleme faizi ne kadar?

Akbank coronavirusün ekonomik etkilerine karşı ekonomik istikrar kalkanı projesine dahil olarak bireysel ve tüzel müşterilerimizin 30 Nisan'a kadar olan anapara, faiz ve taksit ödemeleri talep olması halinde mevcut koşullarla 30 Haziran'a kadar erteleme kararı aldı.

Akbank salgının oluşturduğu risklerden ötürü kredi erteleme taleplerini sadece dijital kanallar üzerinden alıyor. Müşteriler Mobil bankacılık, internet bankacılığı, cep şube veya SMS ile ile kanalların biri üzerinden işlemini yapabiliyor.

Konut Kredisi Erteleme Faizi Ne Kadar?

Akbank üç aya kadar sunduğu erteleme kapsamında 1 ay için %2.05, 2 ay için %2.72 ve 3 ay için %3.38 faiz oranı uyguluyor. Toplamda 3 ay erteleme talep eden müşterinin kredi tutarı üzerinden %3.38 faiz işlemi uygulanıyor.

Konut Kredisi Erteleme Hesaplama

Akbank’tan borcu olan bir tüketici ödemelerini 3 ay süre ile ertelemek istediğinde aylık %3.38’lik erteleme faizinden yararlanıyor. 100.000 TL tutarda konut kredisi borcu 3 ay süre ile ertelendiğinde krediye yaklaşık 4.000 TL ek faiz ödeniyor.

Kaynak: KrediPazari