Akbank Peşinatsız Konut Kredisi

10/01/2019

Akbank peşinatı olmayan müşterileri için konutun ekspertiz değerinin tamamına kadar konut kredisi kullandırıyor. Akbank’ın Peşinatsız Konut Kredisi ürünü detaylarını KrediPazari.com araştırdı.

Bankalar standart konut kredisi ürünlerinde en fazla konutun değerinin %80’ine kadar kredi kullandırıyor. Kalan %20’lik bölüm ise peşinatla tamamlanıyor. Akbank Peşinatsız Konut Kredisi ürünü kapsamında konutun ekspertiz değerinin %100’üne kadar konut kredisi kullandırıyor. Sabit faizli olan konut kredisi ürünü dahilinde Akbank alınacak konutun tamamına kredi sağlamak için müşterinin kendisinin ya da 3. bir şahsa ait konut ipoteği talep ediyor.

Akbank Peşinatsız Konut Kredisi Faiz Oranları

Akbank konut kredisi ürünleri dahilinde 150 bin TL ve 120 ay vadeye kadar %2.01’den başlayan faiz oranları sunuyor.

Akbank Peşinatsız Konut Kredisi Hesaplama

Akbank’tan peşinatsız konut kredisi için 120 ay vadeli 150 bin TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında aylık ödeme miktarı 3 bin 320 TL oluyor. Kredinin 120 ay vade sonunda toplam geri ödeme miktarı ise 398 bin TL’ye karşılık geliyor.

Akbank Konut Kredisi Masrafları

Akbank konut kredisi ürünü kapsamında 116 TL taşınmaz rehin ücreti, tüm konut kredileri için sabit 850 TL ekspertiz ücreti, ortalama 180 TL konut sigortası ve değişkenlik göstermekle beraber 120 TL DASK masrafı uyguluyor. Ayrıca 100 bin TL konut kredisi için 500 TL kredi tahsis ücreti uyguluyor.

Kaynak: KrediPazarı