Akbank’tan Yurtdışı Yerleşiklere Özel Dövizle Konut Kredisi

03/12/2018

Akbank yurtdışı yerleşiklere özel döviz ile konut kredisi kullandırıyor. Akbank’ın Euro ve Dolar cinsinden sunduğu düşük faizli konut kredisi ürünlerini KrediPazari.com araştırdı.

Son aylarda artan maliyetlere rağmen konut fiyatlarına zam yapılmaması ve uygulanan avantajlı konut kampanyaları yabancıların ve gurbetçilerin Türkiye’den konut alım talebini artırdı. Ekim ayında Türkiye’den yurtdışına yapılan satışlarda tarihi rekor kırıldı. Artan döviz kurunun sağladığı avantajla sadece yabancılar değil yurt dışı yerleşik vatandaşlarda yoğun konut alımı gerçekleştirdi. Akbank’ta yurtdışı yerleşiklere döviz cinsinden düşük faiz oranlarında konut kredisi kullandırıyor. Akbank’ın Euro ve Dolar cinsinden konut kredisi ürünleri şu şekilde;

Akbank Dolar Konut Kredisi

Akbank yurtdışı yerleşiklere konut kredisi ürünü kapsamında dolar cinsinde %0.80’den başlayan konut kredisi faiz oranları sunuyor. Akbank 50 bin dolar tutarındaki kredi için 12-36 ay vade aralığında %0.80, 48-120 ay arası vadelerde ise %0.85 konut kredisi faiz oranı uyguluyor.

Akbank’tan dolar cinsinde 120 ay vadeli 50 bin dolar yurtdışı yerleşik konut kredisi için konut kredisi hesaplama yapıldığında aylık ödemeler 666 dolar, toplam geri ödeme miktarı ise 80 bin dolar oluyor.

Akbank Euro Konut Kredisi

Akbank yurtdışı yerleşiklere konut kredisi ürünü kapsamında euro cinsinde %0.70’den başlayan konut kredisi faiz oranları sunuyor. Akbank 50 bin euro tutarındaki kredi için 12-36 ay vade aralığında %0.70, 48-120 ay arası vadelerde ise %0.75 konut kredisi faiz oranından kredi kullandırımı yapıyor.

Akbank’tan euro cinsinde 120 ay vadeli 50 bin euro yurtdışı yerleşik konut kredisi için konut kredisi hesaplama uygulandığında aylık ödemeler 663 euro, toplam geri ödeme tutarı ise 76.960 euro oluyor.

Kaynak: KrediPazarı