Albayrak’tan Kredi Faiz Oranlarına Bir Müjde Daha

09/03/2020

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Tekstil sektörü için imalatta 5 yıl vadede sabit %9 faizli kredi verilecek. Tekstil ticaretinde ise 9 aya kadar anapara ödemesiz kredi imkanı sunulacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Denizli İş Dünyası ile buluşmasında kredi faiz müjdelerine devam etti. Bakan tekstil sektörüne yönelik hazırlanan finansman desteği programını tanıttı.

Bakan Albayrak, tekstil sektörü için imalatta 60 ay vadeli sabit %9 faizli kredi verileceğini açıkladı. Ek olarak, ticarette 9 aya kadar anapara ödemesiz kredi imkanı sunulacağını söyledi.

Albayrak'ın mesajları şu şekilde;

"Türkiye küçülecek diyorlardı, son bir yılda yaşanan tüm gelişmeler rağmen 2019 yılını son çeyreğinde yüzde 6 büyüme ile kapattık.

Ocak ve şubat rakamları çok iyi geldi, bununla birlikte de son çeyrek rakamından çok daha iyi bir ilk çeyrek büyüme rakamı gelecek.

Son PMI rakamı son 2 yılın zirvesine çıktı. Halihazırda dünya negatif ayrışırken biz pozitif ayrışan ülke konumuna geldik. Koronavirüsle ilgili tedbirlerimizi erkenden aldık.

"Vergi affı geliyor" yalan haberleriyle bütçe rakamlarını sekteye uğratmaya çalışıyorlar. Türkiye tüm göstergelerde pozitif ayrışmaya devam ediyor.

3 aydır muazzam bir küresel çarpışma yaşanırken ülkemizin en az etkiyi yaşaması için tüm tedbirleri alıyoruz.

Tekstil özelinde rekabet gücünü artırmak için yeni bir finansman program hazırladık. (Tekstil sektörü) İmalatta 60 ay vadeli sabit %9 faizli kredi veriyoruz. (Tekstil sektörü) Ticarette 9 aya kadar anapara ödemesiz kredi imkanı sunulacak."

 

Kaynak: Dünya