Altın Fiyatları Bir Rekor Daha Kırdı

02/04/2020

Ons fiyatındaki toparlanma ve dolar kurunun da son ayların zirvesinde işlem görmesi ile altın fiyatları oldukça yükseldi. Yurtiçi piyasalarda gram altın bugün 345 lirayı geçerek bir rekor daha kırdı.

Haftanın 4. işlem gününde ABD’den gelen haftalık işsizlik maaşı başvuruları hem ABD hem de küresel ekonominin 2. çeyrekte sert daralma göstereceği algısını artırdı.

ABD’de etkisini artıran ve vaka artış hızı olarak da en üst seviyede olan koronavirüs salgını ülkede ekonomiye de büyük darbe vurdu. İşsizlik oranının %3,5 ile en düşük seviyelerde olduğu ABD ekonomisinde haftalık işsizlik maaşı talepleri de 200 bin ortalamasını koruyordu, ancak geçen hafta itibariyle başvurular 3,3 milyon ile tarihi rekor kırdı. Bu hafta açıklanan son başvurular ise 6,6 milyon ile tarihi rekoru iki katına çıkardı.

ABD’de işsizlik oranının Nisan ayında rekor artış göstermesi beklenirken Mart’ta da yine artışın hızlanması bekleniyor. Veri yarın açıklanacak, ancak negatif fiyatlamanın sürmesi dolar talebini de güçlendirdi ve ABD Dolar Endeksi bugün yeniden 100,0 seviyesi üzerine çıktı.

Dün 6,71’e çıkan USD/TRY kuru ise bugün 6,64 üzerinde satıcılı işlem görüyor, kur günlük bazda düşüş yaşasa da bu seviyeler Eylül 2018 sonrası en yüksek seviyeler.

Geçen hafta Fed’in genişlemeci adımları ile yeniden yükselişe geçen ons altın ise bu hafta 1,580$ desteği altına geriledi, ancak dün itibariyle kıymetli metal yeniden 1,600$ seviyesine doğru toparlama gösteriyor. Ons fiyatındaki toparlanma ve dolar kurunun da son ayların zirvesinde işlem görmesi ile gram altın bugün 345,645 TL’yi görerek yeni rekor seviyeyi test etti.

Yurt içinde altın fiyatlarındaki yükseliş trendi sürüyor ve gramda 340 TL üzeride 350 TL en yakın psikolojik seviye olarak izleniyor.

Kaynak: İnvesting