Altın Ticaret Anlaşmaları ile Geriledi

08/11/2019

ABD ve Çin’in arasındaki ticaret savaşlarında müzakere sonuçlarına göre anlaşma sağlandı. Küresel risk iştahının artması güvenli liman talebini azaltarak altın fiyatlarında gerilemeye neden oldu.

ABD ve Çin arasında Ekim ayında başlayan ticaret müzakerelerinde ilk kısmi anlaşma yolunda uzlaşma olduğu açıklandı. Buna göre taraflar birbirilerine uyguladıkları yaptırımları karşılıklı geri alma noktasında anlaştı. Haberler resmi olarak doğrulanmasa da yetkililerden gelen bu olumlu açıklamalar piyasaları oldukça memnun etti.

Geçen yılı küresel büyüme endişeleri ile zor geçiren küresel piyasalar, bu yıl da oldukça zorlandı, ancak ticaret savaşlarında çözüme gidileceği beklentisi 2020 tahminlerini de olumlu yönde etkiledi.

Bu hafta hisse senetleri oldukça iyi yükseliş yaşarken tahvillerde ise gerileme oldu. Gelişen ülke paraları ise artan risk iştahıyla bu hafta son zamanların en iyi performansını gösterdi. Küresel risk iştahının artması güvenli liman talebini de azalttı ve altın bu hafta 1,514$ seviyesinden 1,460$ seviyesine geriledi ve haftalık bazda son ayların en sert düşüşünü yaşadı.

Ons tarafındaki düşüşle beraber USD/TRY kurunun da 5,75 seviyesinde sakin seyir izlemesi ile Gram Altın bugün 270 TL’den işlem görüyor. Haftalık bazda 5 haftanın en düşük seviyesine gerileyen gram altın da bu hafta yatırımcısına kaybettirdi.

Kaynak: İnvesting