Amerikan Merkez Bankası Bir Yıl İçinde Faizleri Artıracak

02/07/2014

Pacific Investment Management (Pimco) baş ekonomisti Paul McCulley Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) yaklaşık bir yıl içinde faizleri artıracağını söyledi. Bu açıklama hazine tahvillerinin Haziran'ı kayıpla kapatmasının ardından geldi.

Hazine tahvillerinin Haziran'ı kayıpla kapatmasının ardından Pacific Investment Management (Pimco) baş ekonomisti Paul McCulley, faiz oranlarıyla ilgili bir açıklamada bulundu. McCulley, Amerikan Merkez Bankası'nın yaklaşık bir yıl içinde faizleri artıracağını söyledi.

10 yıllık gösterge tahvil getirileri, Bloomberg Bond Trader verisine göre Londra saati ile dün sabah 6:06'da ciddi bir değişiklik göstermeyerek 2.53 oldu. Bu rakam geçtiğimiz 10 yılda ise yüzde 3.41 idi.

San Francisco FED başkanı John Williams, verilerin 2015'in ikinci yarısındaki bir faiz artırımına uygun geldiğini belirtti. Ekonomistler bu hafta açıklanacak bir raporun ABD'de 5. ay üst üste 200.000'den fazla istihdam yaratıldığını ortaya koymasını bekliyor. ABD hisse senetleri ve tahvilleri 2014'ün ilk yarısını kazançla geçti. Analistler ise dünyanın en büyük ekonomisi toparlanırken, düşüş yaşanacağına dair tahminlerini devam ettiriyor.

Çin imalatı ise Haziran'da bu yılın en yüksek oranında artış gösterdi. Sydney'deki Royal Bank of Canada'nın stratejisti Su-Lin Ong '' Bu seviyedeki getiriler; ne daha büyük bir olayın makro plandaki yansıması, ne daha sağlam bir işgücü piyasasını ve daha yüksek gelirleri, ne de daha yüksek bir enflasyonun makro plandaki yansıması değil'' dedi.

Kaynak: Habertürk