Bankalardan Nasıl Kredi Kullanılır

28/06/2018

Bankadan kredi kullanmak isteyen ihtiyaç sahiplerine yönelik sunduğu çok sayıda kredi ürünü bulunmaktadır. Peki, bankadan kredi kullanmak için nasıl bir yol izlenmelidir?

Günümüzde en çok kullanılan kredi türlerinden biri olan ihtiyaç kredisi paketlerinde bankalar artık çok daha kolay bir şekilde kredi onayı vermektedir. Bankaların en fazla gelir kazandıkları kalemler arasında yer alan kredi başvurularında bu nedenle aralarında da büyük bir rekabet yaşanmakta, bu da ihtiyaç kredisi onayı verirken bankaların daha esnek davranmalarına neden olmaktadır.

Bankadan ihtiyaç kredisi çekmek için kullanabileceğiniz 3 ana farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlardan ilki internetten ihtiyaç kredisi başvuru formu doldurmaktır. Bu yöntemde kredi çekmek istenirse bankanın internet sitesini ziyaret ederek krediler bölümünde yer alan online kredi başvuru formu linkini tıklamak ve açılan yeni pencerede istenen bilgileri doldurarak başvuru işlemini sonlandırmak yeterli olacaktır. Kredi başvurusu banka tarafından onaylanırsa kredi ön onayı mesajı tarafınıza gönderilir ve bu mesajla istenilen şubeden kredi çekilebilir.

Bir diğer yöntem ise SMS kredi başvurusunda bulunmaktır. Bankaların SMS kredi numaraları bulunmakta olup genelde bu numaralara sadece KREDİ yazıp bir boşluk bıraktıktan sonra kimlik numarası yazılarak kısa mesaj göndererek kredi başvurusunda bulunmayı sağlamaktadır.

Son yöntem ise şubeden şahsen başvuruda bulunmaktır. Aslında son dönemde birçok müşterinin internetten kredi çekme yöntemini tercih etmesi nedeni ile şubelerin işlem hacimleri düşmekte, bu nedenle şubeden kredi için bankalar daha düşük kredi faiz oranları uygulanabilmektedir.

Bankalardan Araç Kredisi Kullanımı

Bankaların araç kredisi paketleri sıfır araç kredisi ve ikinci el araç kredisi paketi olmak üzere iki ana grupta kullandırılıyor olup genelde banka şubeleri üzerinden kabul edilmektedir. Ancak bazı bankalarda internetten araç kredisi başvuruları da alınmakta olup yine de son aşamada bankaya şahsen gidilmesi kredinin kullanımı için zorunludur.

Bankalardan Konut Kredisi Kullanımı

Konut kredisi çekmek için müşterilerin internetten ön kredi başvurusu yapmasına izin verilmekle beraber yine de mutlaka bankaya şahsen başvuruda bulunmaları zorunludur. Konut kredisi kullanılacak olan evin tapusu şahsen bankalara teslim edilmelidir. Banka kredi istihbarat süreci ve konut kredisi ekspertiz işlemlerini yaptıktan sonra kredi kullanmanıza onay verirse konut alım süreci başlayacaktır.

Bankaların sunduğu en avantajlı konut kredi ürünlerini faiz ve vade sürelerine göre kıyaslayarak en uygun konut kredisi fırsatlarından yararlanmak için konut kredisi hesaplama yapılabilir.

Kaynak: Finans365