Bankalardan Konut Kredisi Faiz Oranlarına Bir Artış Daha

07/09/2018

Bugün itibari ile 4 banka daha konut kredisi faiz oranı artışına gitti. AnadoluBank, DenizBank, VakıfBank ve Yapı Kredi Bankası konut kredisi faiz oranlarını yükseltti. En güncel konut kredisi faiz oranlarını KrediPazari.com araştırdı.

7 Eylül itibari ile bankaların konut kredisi faiz oranları yeniden yükseldi. 4 bankanın daha konut kredisi faiz oranlarını artırması ile bankaların güncel konut kredisi faiz oranları ortalaması 120 ay vade için %2,33 oldu.

Bugün itibari ile AnadoluBank konut kredisi faiz oranlarını %2,25’den, %3’e yükseltti. DenizBank’ta konut kredisi faiz oranlarını %2,5’tan, %2,9’a çekti. VakıfBank konut kredisi faiz oranlarını %2,19’dan, %2,25’e arttırdı. Yapı Kredi Bankası da %2.42 olan konut kredisi faiz oranlarını %2,54’e taşıdı.

Bankaların konut kredisi faiz oranları dudak uçuklatacak seviyeye dayandı. Bankaların konut kredisi faiz oranı ortalaması %2,33 ile psikolojik seviyenin neredeyse 2,5 katına yaklaştı. Bankaların bir çoğunun konut kredisi faizleri %3 ve %3’ün üstü seviyesinde.

Kaynak: KrediPazarı