Bankaların Güncel Konut Kredisi Faiz Oranları

27/06/2018

Konut sektörünün öncüsü firmaların uyguladığı %20 İndirim ve %5 peşinat kampanyasında son 4 güne girilirken ve bankaların konut kredisi faiz oranlarının yükselmesi tartışılırken tüm bankaların konut kredisi ürünlerini inceleyip en uygun kampanyaları sunan bankaları listeledik.

10 Mayıs’ta Ziraat Bankası’nın öncülüğünde başlayan konut kredisi indiriminin ne zaman son bulacağı tartışılıyor. Bankalardan resmi bir açıklama yapılmasa da konut kredisinde ki faiz indiriminin uzun süre devam etmeyeceği tahmin ediliyor.


Konut kredisi kullandıran 18(Ziraat Bankası, HalkBank, VakıfBank, İş Bankası, Yapı Kredi, AlternatifBank, Garanti Bankası,QNB FinansBank, İNG, Türkiye Finans, Kuveyt Türk, DenizBank, AkBank, TEB, HSBC, AnadoluBank, ICBCBank, ŞekerBank) bankanın konut kredisi faiz oranlara kreedi hesaplama yöntemiyle bakıldığında konut kredisi faiz oranlarının ortalama olarak 60 ay vadede %1.52, 120 ay vadede ise %1.54 olduğu gözüküyor.


En düşük konut kredisi kullandıran bankalar Ziraat Bankası ve HalkBank oluyor. En yüksek oranlı konut kredisini ise ŞekerBank kulandırıyor. ŞekerBank’ın yüksek oranlı konut kredisi paketinin avantajı ise 300 ay vadeye kadar konut kredisi kullandırıyor olması.

 

KrediPazarı.com adresinden konut kredisi hesaplama yaparak tüm bankaların sunmuş olduğu konut kredisi ürünleri, faiz oranı vade süresi ve geri ödeme planlarına göre karşılaştırılabilir.

Kaynak: KrediPazarı