Bayramdan Sonra Konut Kredisi Faizleri Yüzde 0.98’e İniyor

16/08/2018

Müteahhitler, bayramdan sonra yeni bir kampanyaya başlayacaklarını açıkladı. Aylık %2'ye fırlayan konut kredisi faiz oranları tekrar psikolojik sınır olan %1'in altına inecek. Firmalar kendi bünyelerinde konut kredisi faiz oranlarını 120 aya varan vadelerde %0.98'e çekecek. Peşinat oranları da %10'a inecek.

Gayrimenkul sektörü bayramdan sonraki haftaiçi yeni konut kampanyası için kolları sıvadı. Aylık %2'e fırlayan konut kredisi faiz oranları tekrar %0.98'e iniyor. Gayrimenkul sektörünün 3 büyük çatı kuruluşu GYODER, İNDER ve KONUTDER üyeleri Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli ile bir araya geldi. Mayıs ve haziran aylarında aylık %0.98 olan konut kredisi faiz oranları temmuzda %2'ye kadar çıkmıştı. Yapılacak kampanyayla bu oranlar tekrar %0.98'e inecek.

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas, firmaların kendi bünyesinde faiz oranlarını 120 ay vadeye kadar %0.98'e çekeceklerini bildirdi. Kampanyanın stoklarla sınırlı olacağını aktaran Elmas, "Kampanyayı konut firmaları ilk etapta kendi bünyelerinde gerçekleştirecek. Sektör böyle bir kampanyayı en fazla 1 ay-45 gün ve sınırlı stoklarla yürütebilir. Peşinat oranı da %10'a düşecek. Mayıs ve haziran aylarında uyguladığımız %20 indirim kampanyasını ise değerlendiriyoruz. O da bu kampanyayla birlikte hayata geçebilir" açıklamasında bulundu.

Sürdürülebilir Olması İçin Destek Gerekli

Elmas, kampanyanın sürdürülebilir olması için, devlet tarafından da desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, "Bu 1 ay boyunca kamu da destek olabileceği mekanizmaları oluşturabilirse, kampanya sürdürülebilir olur. Böylece satışlardaki hareketlilik uzun bir süre devam eder" diye konuşu.

Bankaların mayıs ve haziran aylarında aylık %0.98 oranında kullandırdığı konut kredisi faizi, satışları canlandırmıştı. Türkiye'de haziran ayında konut satışları %22.4 artarak 119.413 oldu. Bu rakam önceki yılların haziran ayına göre rekor bir satış adedine işaret ediyor. Bankaların konut kredisini 30 Haziran'a kadar %1'in altına indirmesi vatandaşların konut alımında etkili oldu. Kredili satışlar bir önceki yıla göre %35 fırladı. 2018 Haziran ayı, tüm haziran ayları içinde en çok kredili satışların yapıldığı ay olarak kayda geçti.

Kaynak: habertürk