BDDK İnceleme Başlattı

25/03/2019

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) döviz piyasalarına ilişkin olarak yanıltıcı ve manipülatif bir şekilde döviz alımına yönlendiren bankalarla ilgili şikayetler üzerine inceleme başlattı.

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) manipülatif şekilde döviz alımına yönlendiren bankalar ve yine aynı sebeple JP Morgan’ın raporu üzerine inceleme başlattı. BDDK’ dan yapılan açıklama şu şekilde;

Son dönemde bazı bankaların müşterilerini döviz piyasalarına ilişkin olarak yanıltıcı ve manipülatif bir şekilde döviz alımına yönlendirdiklerine dair Kurumumuza yoğun şikayetler ulaşmıştır.

Konu hakkında Kurumumuzca inceleme ve soruşturma başlatılmış olup ilgililer hakkında gerekli idari ve hukuki süreçler yürütülecektir.

İletilecek tüm bilgi ve şikayetler Kurumumuzca yakından takip edilip değerlendirilecektir.

22 Mart 2019 tarihinde JP Morgan tarafından yayımlanan raporun yanıltıcı ve manipülatif içeriği sebebiyle finansal piyasalarda oynaklığa ve özellikle ülkemiz bankalarının itibar ve değer kaybına yol açtığı hususunda Kurumumuza iletilen yoğun şikayetler kapsamında adı geçen kurum hakkında inceleme başlatılmış olup gerekli idari ve hukuki süreçler yürütülecektir.

Kaynak: KrediPazarı